Hirdetés
Green Kitchen

Csárdást jár a habverő – a legjobb fánkreceptek farsangra

Hirdetés

Csárdást jár a habverő – a legjobb fánkreceptek farsangra

Hirdetés
Nem létezik farsang fánk nélkül, úgyhogy összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, illetve más országok legklasszabb fánkjait.
Hirdetés

Zeppole – az igazi olasz burgonyafánk

Azt kell mondanunk, hogy ha gasztronómiáról van szó, az olaszok gyakorlatilag tévedhetetlenek. Akár tészta, akár lecsó, akár szendvics – pláne desszert. Ez tehát az olaszok megoldása a fánkra. Annyira egyszerű, hogy a „180 fokos bő olaj” részt leszámítva a gyerekeket is bevonhatjuk az elkészítésbe, biztosan élvezni fogják a kuktáskodást! 🙂

Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel 

Ezt a receptet inkább a kicsit gyakorlottabb szakácsoknak ajánljuk, mert egyrészt több lépcsőből áll, másrészt azok is odafigyelősek. Természetesen senkit nem szeretnénk elbizonytalanítani, ha érzitek magatokban az erőt, akkor csapjatok a tojások közé! 

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Nem is lennének görögök a görögök, ha nem tennének még az édességekbe is olívaolajat. Még ha furán is hangzik, higgyétek el, hogy nagyon finom, arról nem is beszélve, hogy szuperkönnyen elkészíthető. 

Sajtos képviselőfánk 

Hogy is hagyhatnánk titeket éppen farsangkor képviselőfánk-recept nélkül? Sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik, ezzel a sajtos verzióval pedig meg is lephetitek a vendégeket. Legalább olyan gyorsan fog elfogyni, mint a klasszikus haverja! 

sajtos képviselőfánk tálalása

Tarkedli, a cseh fánk

Azt is mondhatnánk erre, hogy lusta fánk, mert ha esetleg elfáradtatok volna a tésztakevergetésben, utána van fél órátok kipihenni. 😀 Ezután pedig olyan embert próbáló feladatok várnak, hogy a barnára sült fánkocskákat át kell fordítani a másik oldalukra. A kedvenc lekvároddal lesz az igazi! 

A tökéletes farsangi fánk 

Ha már hoztunk nektek egy újragondolt képviselőfánk-receptet, álljon itt egy nagy klasszikus is. Kicsit körülményesnek tűnhet, de nem lehetetlen, a végeredmény pedig mindenért kárpótol! 

Castagnole, fánk megúszósan

A legmegúszósabb fánk evör! Gyakorlatilag két tál kell hozzá, meg némi türelem, amíg formálhatóra hűl a hűtőben. Utána csak ki kell sütni, meghempergetni kristálycukorban, és ezzel gyakorlatilag le is írtuk az egész receptet. 😀 Katt, és ámuljatok a leggyorsabb fánkon! 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások