Epres, de nem süti? Ezeket a recepteket ne hagyd ki az eperszezonban!
Nemcsak a spárga áll jól az epernek, hanem egy hússal vagy sajttal párosítva is remek ízkombinációkat lehet kihozni belőle. Miután bevágtátok valamelyik epres kaját ebédre, utána persze jöhet egy epres süti is! 😉
Epres spárgakrémleves
Ezt a receptet hívhatnánk akár a tavasz levesének is, hiszen két szuper alapanyag is belekerült. A spárga ízét remekül felfrissíti az eperragu, és szuper színt ad a levesnek.
Epres-spárgás superfood saláta
Tavasszal nem nehéz vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, főleg, ha ilyen ínycsiklandóan néznek ki. Duplán kerül bele eper: a quinoa és a spárga mellé, illetve a dresszingbe is. A kívül ropogós, belül nyúlós mozzarellagolyó pedig megkoronázza ezt az egész kaját.
Sütőben sült eper fetakrémmel, pirítóson
Ha belegondolunk, hivatalosan a paradicsom is gyümölcs, és remekül működik a bruschettán – tehát miért ne cserélhetnénk le egy másik gyümölcsre, méghozzá az eperre? A sült eper és a fetakrém tökéletes együtt, mintha egy sós sajttortát alkotnánk a pirítóson.
Epres spárgasaláta sonkával
Eper, spárga, füstölt sonka, feta, gránátalma, soroljuk még? Zseniálisabbnál zseniálisabb összetevők alkotják ezt az ízekben és vitaminokban gazdag salátát, amit egy tuti narancsos dresszing tesz teljessé.
Bazsalikomos epersalsa
Nem csalás, nem ámítás, a tortillachipset klasszik salsa helyett epersalsába is mártogathatjátok. Ha pedig még ennél is bevállalósabbak vagytok, akkor készítsétek el mindhárom mártogatóst, a körtés kivisalsa is nagyon izgalmas.
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!