Fogalmad sincs a főzésről, de gyorsan összedobnál valamit? Mikrós sütik, egylábasos tészták, maradékmentés, pikk-pakk receptek: ez a rovat a brutál egyszerű kajákról szól!
Mivel tombol a nyár és rengeteg gyümölcsnek most van a szezonja, úgy gondoltuk megmutatjuk a mi kedvenc lekvár/dzsem receptjeinket, amit nem csak nyáron a nagy melegben ajánlunk, hanem akár a hidegebb hónapokban is. Lekvárfőzésre fel! :P
Hirdetés
Rebarbarás eperdzsem
Ha már az összes epres édességünket elkészítettétek, akkor dobjatok össze egy eperdzsemet is (ha már nem találtok epret, helyettesíthetitek akár málnával), amit aztán rápakolhattok bármelyik sütire, piskótára vagy pudingra. A lényeg, hogy szenvedjetek velünk együtt gyümölcstúladagolást!! 😀 Receptért gyorsan kattintsatok is ide!
Kiwi lime dzsem
Bár a kiwi nem tipikusan az a gyümölcs amiből lekvárt szoktak főzni, de mi most megcsináltuk egy kis csavarral: lime és menta került még bele, ami annyira feldobta, hogy nem hiányozhat a kedvenceink közül! 😛 Recept itt.
Narancslekvár
A narancslekvár-készítés nem tartozik a világ legmegúszósabb konyhai manőverei közé, de azért megéri próbálkozni. Nálunk általában “télen van a szezonja”, de igazából egész évben kapható, úgyhogy csak rajtatok múlik, hogy mikor csináljátok. És igen, erősen ajánljuk! 😛 Receptért katt ide!
Baracklekvár
Szerintünk akkor jártok a legjobban, ha minden egyes gyümölcsszezon idején összedobtok otthon egy isteni lekvárt az aktuális gyümölcsből. Most, hogy még épp tart a barackszezon, ezért a listánkban természetesen bekerült ez a szuper recept is. Itt találjátok a receptet.
Frittatensuppe Semmilyen magát valamire is adó hüttéből nem hiányozhat ez az isteni leves. Különlegessége, hogy betétként vékony csíkokra vágott palacsintatésztát tesznek bele, valamint apróra vágott snidlinggel szórják meg a tetejét. Bár semmi nem áll útjába, hogy bármikor elkészüljön otthon, ezt valahogy mindig meghagytam a sípályákon elfogyasztott ebédnek – mostanáig! Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával
Frittatensuppe Semmilyen magát valamire is adó hüttéből nem hiányozhat ez az isteni leves. Különlegessége, hogy betétként vékony csíkokra vágott palacsintatésztát tesznek bele, valamint apróra vágott snidlinggel szórják meg a tetejét. Bár semmi nem áll útjába, hogy bármikor elkészüljön otthon, ezt valahogy mindig meghagytam a sípályákon elfogyasztott ebédnek – mostanáig! Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.