Ez itt a világ 11 legröhejesebb ízű söre
Manapság, amikor még a csapból is kézműves sör folyik, szép lassan kezdi mindenki megtanulni, mi az az IPA, vagy hogy a láger nem csupán egy büntetőtábort jelent. Most bemutatjuk néhány olyan sört, aminek az ízétől még az is fejreállhat, aki amúgy képben van a trendekkel.
FOTÓ: MYBEERPIX
Íz: Banánkenyér – Banana Bread Beer, Anglia
Citromos kezdés, mogyorós ízjegyek, és száraz befejezés – így támad a csakis fair trade banánokból készült sör, amely egyszer még a Fesztivál Söre díjat is megnyerte egy rangos londoni rendezvényen.
FOTÓ: FLICKR USER EDWIN
Íz: Tej – Bilk, Japán
Ha jobban szereted a tejcit, mint egy alkoholista kismacska, ez lesz a te söröd. Ez az alacsonyabb malátatartalmú ital egyedül abban különbözik a többi sörtől, hogy tejjel van felütve – olyan 30%-ban.
FOTÓ: FLICKR USER PLONKWONK
Íz: Walesi bárány – Sunday Toast, Észak-Wales
Miután az utolsó cseppig összegyűjtötték egy lassan sült walesi bárány minden szaftját, mindezt beleküldik a vízbe és a cukorba az érlelési folyamat közben, és így lett a Chocapic bárányos sör. Tuti jól menne a bárányburgeremhez is!
FOTÓ: CONWY BREWERY
Íz: Uborka és menta – Birra Fresca Cucumber Mint IPA, Kanada
Ebben az italba több mint 200 locavore uborka, és egy jó adag menta kerül, ráadásul 6%-os alkoholtartalommal – nem kislányoknak való, az íze ellenére sem.
FOTÓ: R & B BREWING CO.
Íz: Coca Cola – Cola, Németország
Nyilván neked is eszedbe jutott már, amikor még ébredés után álmosan nyúltál egy sörhöz, hogy mennyire jó lenne egy kis koffein is bele. Nos, itt ezt megkapjuk, 40%-ban a fekete arannyal felcsapva, plusz még egy kevés gyógynövényes-fűszeres felhanggal.
FOTÓ: WARSTEINER
Íz: Mustár – Wostyntje Mustard Beer, Belgium
Ez a sötétszőke ale nádcukorral és mustármaggal készül, 7 százalékos alkoholtartalma vagány, és valószínűleg tök jól megy bármilyen kolbásszal. Szószáááááázs!
FOTÓ:BY THE PINT
Íz: Zöld tea és yuzu – iKi Yuzu, Hollandia
A yuzutól ne ijedjünk meg, az csak egy ázsiai citrusféle, a zöld tea meg tuti van olyan jó, mint a kóla az előbb. A Távol-Kelet válasza a citromos kólára. Sörrel.
FOTÓ: THRILLIST
Íz: Quinoa – Mongozo Quinoa, Hollandia
Ha te is a manapság divatos diétairányzatok követői közé tartozol, és már unod a krumplit meg a rizst, a te választásod lehet ez a majdnem 6 százalékos quionás sör a kesernyés ízével.
FOTÓ: MONGOZO
Íz: Kombucha – Lambrucha, Belgium
Élesztő + másfajta élesztő = teljesen új élesztő! Ez az ötlet vezérelte a sörfőzőket ennek az italnak az elkészítésénél is, amikor kombinálták a régesrégi Lambic sört a belga Kombucha teával, hogy így létrejöjjön a szuperfanyar, citromos ízvilág.
FOTÓ: VANBERG AND DEWULF
Íz: Paradicsom – Red Eye, Japán
20% paradicsomlé, 80% sör – ez bizony elég közel áll egy lightos Bloody Maryhez, vagy még inkább egy szénsavas gazpachohoz. Reggelire tökéletes.
FOTÓ: FLICKR USER KARL BARON
Íz: Wasabi – Miyamori Wasabi Dry, Japán
Ne rohanjatok a boltba, mert ezt a sört sajnos már beszüntették, de ha kapkodtatok már levegő után egy egy nagyobb falat wasabinál szusizáskor, akkor tudjátok mit várhattok itt is. Pontosabban már nem.
FOTÓ: SPYDERSDEN
Nemrég minket is elkapott a gépszíj, és megnéztük hogyan készülnek a sörök a gyárban. Ugye ti is láttátok a videót erről?
Forrás: Thrillist