Most 5 gluténmentes főételt és egy bónusz desszertet hoztunk, hogy alátámasszuk: a gluténmentes nem azonos a fűrészporízű pufikenyérrel!
Olasz rizssaláta
Bár nehezen hihető, az olaszok közt is akad, aki nem pizzán és pastán él, hanem kénytelen gluténmentes fogásokra fanyalodni – például az örökzöld rizsre. Hogy máshogy találták volna fel a rizottót?! Ez a zöldséges-halas ízvilágú salátaváltozat nem hagy hiányérzetet maga után, amellett, hogy a szardellának köszönhetően eltér a szokványos ízektől.
Diétás rakott brokkoli
Nemcsak gluténmentes, de a #beachbody-ra gyúró versenyzőknek is remek választás ebédre ez a reform módon elkészített rakott étel. A quinoa, azaz rizsparéj rost- és fehérjetartalma miatt eleve egészségesebb a hagyományos fehér rizsnél, de plusz egy érv mellette, hogy ráadásul gyorsabban elkészül! Tudtátok, hogy a cékla és a spenót rokona?
Gluténmentes gnocchi
Nem „gnyokki”, nem „gnyoccsi”: a „nyokki” szent és sérthetetlen! Már az ókori Rómában is habzsolták, de akkor a gluténérzékenyek még csak szomorúan csorgatták a nyálukat a mennyei mannára. Ma már szerencsére spéci lisztekkel semmi sem lehetetlen: íme a tökéletes alaprecept, hogy egy gluténérzékeny se érezze magát éhező rómainak!
Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán
Bár egyre több pizzéria célozza a gluténérzékeny társadalmat, a biztos mégis az, amit otthon, házilag készítetek, így garantáltan nem kerül bele innen-onnan egy kevés liszt. Ezért a pizzáért viszont a mentes étkezéstől mentes ismerősök is sorban állnak majd! A feltétet alakítsátok ízlésetek szerint, és feltétlen gondolkozzatok el a kiszállításon. 😉
Diétás csirkemellpörkölt rizstésztával
A rizstészta nem kizárólag ázsiai ételek kísérője lehet. Egy jó magyaros, szaftos pöri mellett is megállja a helyét! Így a nagymama sem sértődik meg, ha megfőzi nektek ezt a fullos csirkepörköltet, és nem galuskát tálal mellé köretnek! Elkészítésének nehézségi foka egy előre megkent (gluténmentes) palacsinta feltekerésével azonos, szóval gyerekjáték az amatőr versenyzőknek is.
Citromos máktorta – nagyon mákos!
A legtöbb torta vagy sütemény alapvető hozzávalója a búzaliszt, ami a gluténérzékenyeknek erősen tiltólistás. Azonban a különféle lisztkeverékek helyett csodálatosan pótolható magokkal vagy őrleményekkel… Vagy akár a mókás mosolyokért felelős, nagy fogmosás-motivátor mákkal! De persze azt is megértjük, ha a torta megevése után (a fogmosást kihagyva!) azonnal teli szájjal vigyorognátok fűre-fára, olyan fenomenális a mák és a citrom duója!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!