Grilleznétek a haverokkal? Itt egy 3 fogásos könnyű menüsor!
Június 22-én étteremmé alakultunk, hogy az Unicef munkáját támogatva segítsünk a világ legelesettebb gyermekein. A menük teljes árát az Unicefnek ajánlottuk, és arra biztatunk titeket, hogy tegyetek ti is hasonlóan! Találjatok ki egy nyári időpontot, egy menüt (ebben segítünk most nektek), és csináljatok egy Facebook-eseményt, ahol az ismerőseitek csatlakozhatnak hozzátok! Dobjátok össze a menü árát, és segítsetek a rászoruló gyerekeken! További részleteket itt találtok.
Az előétel: Hajdinás szuperzöld saláta “zöld istennő” dresszinggel
A “zöld istennő” dresszing (green goddess) ugyanilyen nevű színházi darabról kapta a nevét. Eredetileg tárkonnyal és majonézzel készült, de azóta már rengeteg változata van. A mi verziónkban az édeskés bazsalikom kapta a főszerepet, és joghurt ellensúlyozza az egészet. Brutálisan feldobja a zöldsalikat! Ha hús mellé csináljátok, akár köretként is megállja a helyét, ez a mennyiség 4 főre teljesen elég.
A főétel: Baconbe tekert grillezett kukorica fűszervajjal és salátával
A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség, rengeteg felhasználási módja van. Ebben a receptben viszont nem dolgozzuk fel túlságosan, sőt, teljes formájában élvezhetjük, méghozzá isteni fűszervajjal megkenve, baconbe tekerve, aranyszínűre grillezve…. Na, csorog már a nyálatok?
A desszert: színes gyümölcssaláta
Nem is tudunk jobb levezetést ennek a könnyű grillmenünek a végére, mint ezeket a friss gyümölcsöket. Néhányat persze ezek közül is rádobhattok a grillre pár percre, ilyenkor akár egy kis mézzel is megkenhetitek!