Újburgonya, spárga, eper – csak pár a tavasz legtutibb alapanyagai közül, amikből izgalmas ételeket készíthetsz. Tele vannak vitaminokkal, és tuti erőt adnak akár egy hétvégi kiránduláshoz is.
Egyserpenyős csirkemell újkrumplival és kelbimbóval
Ha egy étel elkészítéséhez csak egy serpenyőre van szükség, rögtön felcsillan a szemünk! Bőven kerül ebbe a kajába zöldség friss újburgonya, kelbimbó és paprika képében is. Ha csak valami gyors, de laktató ebédet dobnátok össze, ez tökéletes lesz.
Epres spárgasaláta sonkával
Gondoltátok volna, hogy az eper és a spárga simán megférnek egymás mellett, sőt örök barátságot is kötnek?! Igazán tavaszi hangulata és színe van ennek a salátának, sonkával önmagában is megállja a helyét, de igazából köretként is fogyaszthatjátok. Ha elkészítitek, arra készüljetek fel, hogy a spárga-eper páros rajongóivá fogtok válni.
Csőben sült spárgás csirke
A csőben sült kifejezés felidézheti a gyerekkori menzaemlékeket, pedig ott tuti nem szerepelt a menün spárga. A besütött spárga és csirke igazán kiadós ebéd lesz, köretként szinte bármi passzol hozzá, akár még az előző epres spárgasaláta is.
Epres-habos muffin
Egy ilyen csinos muffinnak nehéz ellenállni, de hát nem is kell! A szaftos eperdarabos tésztát egy könnyed mascarponés krém koronázza meg, így a végeredmény az új kedvenc sütitek lesz! 😉
Narancsos espresso tonic
Ha a tavalyi évben kimaxoltátok már az espresso tonicot, idén csavarjatok rajta egyet! Vagyis inkább a narancs levét csavarjátok ki, és mehet a tonik és az eszpresszó mellé, bármilyen furán is hangzik. Igazán frissítő kávékoktél, ami az idei nyár szupersztárja lesz.
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!