Ezek az indiai ételek tuti a kedvenceid lesznek, ha szereted a fűszeres dolgokat. Nem kell feltétlen, hogy csípjen, elég, ha pikáns – a sóval is lehet szolidabban bánni, mert a sok íz mellett könnyű túltolni.
Csirke tikka masala házi naannal
Tik-tak, telik az idő, és még nem jártatok Indiában? Az indiai ételek közül a legnépszerűbb a tikka masala, ami egy fűszeres csirkehúsos kaja. Tradicionálisan naan kenyérrel kínálják, ami az evőeszköz szerepét is betölti.
Garam masalás csirke sült karfiollal
Egy 210 fokos sütő és egy nagy tepsi kell ehhez a szuper kajához, ami kevesebb mint 1 óra alatt elkészül, szinte zéró energiabefektetéssel. Az alaposan befűszerezett alapanyagoktól csak úgy illatozik majd a lakás! Csirkemell helyett más húsrészt is használhattok, de tartsátok szem előtt, hogy befolyásolhatja a sütési időt, ha mással dolgoztok, például combbal.
Fűszeres, indiai burgonyasaláta
Az indiai ételek körete csak akkor tud érvényesülni, ha legalább olyan fűszeres, mint maga a feltét. Ez a fűszeres krumplisali tökéletes választás egy csirke tikka masala mellé is, ha nem szeretitek a natúr ízű naant.
Vöröslencse-dahl céklafasírttal
Ettől a dahltól tuti dalra perdül mindenki, aki kedveli a keleti ízeket. A sűrű, főzelék és krémleves közti állagot egyszerű belőni, a céklafasírttal kiegészítve pedig nagyon laktató és tápláló lesz ez az étel.
Indiai vajas csirke megúszós „naan”-nal
A vajas csirke olyan felkapott az indiai ételek között, mint a szecsuáni csirke a kínai konyhában. A kettőnek persze semmi köze amúgy egymáshoz: ez a vajas csirke a kókusztejszíntől és a vajtól lesz ultraszaftos. Köretnek próbáljátok ki ezt a megúszós naan receptet, amit gyerekjáték összedobni!
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval
A mell mellett az indiai konyha kedvelt alapanyaga a csirkecomb. Jóval lédúsabb, így a szokásosnál is szaftosabb ételek készíthetőek belőle. Ez a fitt kaja ráadásul rengeteg rostot is tartalmaz a kelkáposztás-csicseris ragunak köszönhetően.
Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel
A tradicionális vajas csirkén csavartunk egyet, és hús helyett karfiolt készítettük a fűszeres-vajas mártásban. A csirkét elég szinte natúran, sóval-borssal kisütni, de ki is hagyhatjátok: a lényeg itt úgyis a zöldség. Köretnek egy egyszerű rizst készítsetek mellé, ami magába tudja szívni a szószos karfiol mártását.
Indiai vöröslencse-krémleves
A vöröslencse dahlhoz nagyon hasonló ételt ne az előtt szolgáljátok fel levesként. Önmagában is kitesz egy vacsit, legalábbis egyből ugorhattok utána a desszertre!
Ha tetszett az indiai ételek toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!