Hirdetés

5 juice bár, ahol feltöltődhetsz vitaminnal a hideg januárban

Hirdetés

5 juice bár, ahol feltöltődhetsz vitaminnal a hideg januárban

Hirdetés
Ismét itt a hideg január és sajnos a járványidőszak is, nem árt tehát minél jobban vigyázni magadra, nehogy lebetegedj! Nagyon fontos, hogy tartsátok be a járványügyi előírásokat, és persze egyetek rendesen! Na, meg figyeljetek a vitaminbevitelre is!
Hirdetés

Ebben segítenek a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek, az ilyen italokat kínáló helyekből szerencsére egyre több található a városban. Ezeket a leveket és smoothie-kat elkészítheted otthon is, ehhez nagyon sok jó receptet találtok az oldalon. Itt van például ez a céklás smoothie vagy éppen ez a tél végi banános-répás-gyömbéres smoothie. De ha nagy rohanásban vagy, érdemes felkeresni egy lébárt, ahol mindig frissen készítik számodra a szuper gyümölcslevet, amivel tutira feltöltődhetsz egész napra. 

Léműhely

Ez az egyik kedvenc helyünk a városban. Írtunk is már nektek Molnár Róbertről, aki megszállottan készíti a gyümölcsleveket a Bikás parknál. Őt nemcsak azért ajánljuk szeretettel, mert nagyon egészséges leveket készít helyben, hanem azért is, mert mindezt nagyon környezettudatosan teszi. Gyümölcs- és zöldségleveit éppen ezért csomagolásmentesen, hozott üvegbe vagy kulacsba árulja. A visszamaradt gyümölcshúst pedig minden esetben komposztálja. Persze, ha éppen nincsen nálad semmi, helyben is tudsz üveget vásárolni. 

Fotó: Kalas Györgyi

Lényeg

Egy nagyon kedves új versenyző, kis családi vállakozás a Katona József utcában. Mindent helyben préselnek ők is, a leveket pedig nemcsak üvegben, előre kimérve tudod megvenni, hanem decinként is. Így te tudod összeállítani a saját italodat. Ha elvinnéd a levet, mindezt visszaváltható üvegben teheted. 

Fotó: Lényeg /Facebook

Fű Juice Bár

Talán a legismertebb lébár a városban, ők nevükhöz hűen zöldségeket, füveket és fűszereket is használnak gyümölcsleveik készítéséhez. Négy típusú, helyben készült italt kínálnak: hidegen préselt leveket, smoothie-kat, szuperhősöket és shotokat. A kínálat szezonálisan változik a körülbelül 300 saját receptjük alapján, de mindennap ötféle ital készül mindegyik típusból. Háromnapos személyre szabott detox programot is szívesen összeállítanak neked. Ők is adnak levet saját kulacsba, illetve vissza is veszik a műanyagot. Cikkünket a helyről itt olvashatod.

Fotó: Fű Juice bár/ Facebook

Rukkola

A Rukkolában leginkább a szuper egészséges és fantáziadús salátákat szeretjük, ezekkel önmagában át lehet vészelni a januárt. Készítenek azonban saját smoothie-kat, sőt a Wolton keresztül ki is szállítják. Nagyon ajánljuk a zöld smoothie-t, ami igazi energiabomba: spenót, uborka és citromhéj is van benne. Ízesített vizeket és kókusztejes turmixokat is készítenek, érdemes megkóstolni mindet!

Fotó: Rukkola/Facebook

Anyám szerint: juice bár is

A város egyik leghangulatosabb reggelizőhelyéről már itt írtunk nektek. A hely neve nem marketingfogás, itt a 89 éves Eszti néni tényleg maga süti a rétest minden héten a vendégeknek. Bár a hely leginkább a csodás, házias reggeliről és az árnyas kertről ismert, nemrég bővítették a kínálatot, és smoothie-kat is készítenek. Sőt, a  járvány óta ők is szállítanak a Wolton keresztül. Mindegyik italhoz rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt használnak fel. 

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat. Exkluzív tartalmakért lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Borítókép: Lényeg/Facebook

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?