Fűszeres halászlé, pirosra sült kacsacomb, tejfölös töltött káposzta – kaják, amik nélkül nem ünnep az ünnep és nem karácsonyi a hangulat. Gyertek, hízzatok velünk!
Karácsonyi klasszikus: szegedi halászlé
Akár a bajai, akár a szegedi halászlé mellett tetted le a voksodat, egy biztos: a halászlé kötelező karácsonyi recept. Tökéletes ünnepi előétel, és ha valóban beleteszel mindent, amit illik, akkor ne lepődj meg, ha kérsz egy kis időt a következő fogás előtt.
Karácsonyi töltött káposzta
Ha szusszantál egyet, már jöhet is a karácsonyi menük egyik nagyágyúja, a töltött káposzta. A legjobb, ha sikerül úgy beosztanod az idődet, hogy már az előző nap elkészíted, hiszen tudod: a káposzta felmelegítve az igazi!
Egészben sütött liba birsalmával
A karácsony sztárja lehet ez a szaftos liba – persze neked is jár a konfettieső, ha követed a receptet! 🙂 Ez a kaja elegáns, ünnepi, és jó hír, hogy pofonegyszerű. Akkor is elkészítheted, ha nem te vagy a leggyakorlottabb szakács.
Rántott ponty franciasalátával
Hiába repetáztál a halászléből, még mindig ennél egy kis halat? Akkor rántsd ki a pontyot, mert rántva minden jobb! Zsolti megmutatja, hogyan süthetsz kívül ropogós, belül puha halat, mellé pedig dobj össze egy kis (vagy inkább sok) franciasalátát, hogy ne legyen hiányérzeted!
Karácsonyi töltött pulykasült baconfonatban
A töltött pulyka – az amerikai változattól eltérően – nálunk jellemzően hengerformában kerül az asztalra. Tény, hogy a gesztenyével töltött, baconbe göngyölt fűszeres pulykamellhez egy-két összetevőnél többre lesz szükséged, de egyszerű elkészíteni, és a végeredmény egy illatos, szaftos, villantós kaja lesz.
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Ha kacsacombot készítesz, akkor egyértelmű, hogy lila káposztának is kell lennie a tányéron. De ha vinnél egy kis csavart az ünnepi menübe, a pirosra sült kacsacombot a megszokott dinsztelt káposzta helyett tálald most lilakáposzta-pürével, no meg egy igazi komfortkörettel: krokettel!
Pisztráng Molnárné módra
Ne csak nyáron fald, karácsonykor se feledkezz meg a pisztrángról! Nyugi, ez a kaja nem többórás művelet, mégis isteni finom ünnepi fogás. Kövesd Zé tanácsait, sózz, borsozz, fűszerezz, és mire kettőt pislantasz, már kész is a mennyei pisztráng!
Ha tetszett a toplista, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!