Egyik legfőbb vonása a közel-keleti ételeknek az erős fűszerezés. Bátran használjátok ti is, ne spóroljatok vele! 🙂
Tahinis húsgolyók
A tahini ismerős lehet a hummusz összetevői közül, de többféleképpen fel lehet használni. Lilla mártást csinált belőle, amit húsgolyókkal sütött össze. Brutális fogásra felkészülni!
Cukkinis shakshuka
Egyre népszerűbb nálunk is az izraeli lecsó, más néven shakshuka. Lilla a nyárra való tekintettel cukkinivel dobta fel. Vegáknak kötelezően ajánljuk!
Zaatar fűszeres oldalas vöröslencsés quinoasalátával
A disznóhús nem számít klasszikusnak a közel-keleti konyhában, ennek ellenére a megfelelő fűszerezéssel elérhetitek a kívánt ízvilágot. A zaatar fűszerkeveréket Lilla maga készítette el, köretnek pedig quinoasalátát választott.
Libanoni kenyérsaláta
Ha könnyedebb ételekre vágynátok, próbáljátok ki Nóri frissítő saláta receptjét egyenesen Libanonból! Fogyaszthatjátok köretként, de akár önmagában is. A dresszinget szumák és menta teszi különlegessé.
Kebab
Végül, de nem utolsósorban a kebab sem maradhat ki a listánkból. A kebab mindössze annyit jelent, hogy sült hús, amihez Soha darált marhahúst használt. Mellé pedig egy gránátalmás bulgursalátát készített.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon.