Hirdetés
Green Kitchen

Levesklasszikusok, amik nem hiányozhattak a nagyi konyhájából

Hirdetés

Levesklasszikusok, amik nem hiányozhattak a nagyi konyhájából

Hirdetés
Itt van az ősz, és mi sem esik jobban ilyenkor, mint egy tányér gőzölgő leves. Mostani gyűjtésünkben a nosztalgia volt az irányadó, olyan recepteket szedtünk össze, melyekre leginkább nagymamáink konyhájából emlékszünk. Úgy, mint a köménymagleves vagy egy fazéknyi gombaleves.
Hirdetés

Klasszikus gombaleves galuskával

A nagyi mindig tudta, hogy miből kell dolgozni, ez a leves nem csak egy örök érvényű klasszikus, de nagyon egyszerű is. Ugyan ezt a verziót nem a nagyi, hanem Zé készítette, de nagyon valószínű, hogy ő is inspirálódott korábban nagyszülei konyhájában. 

Fotó: Puskás Nóri

Gulyásleves

Egy olyan levesről van szó, amit minden család másképp készít, de az alapok megvannak, ebben a receptben pedig mutatunk egy olyan alternatívát, ami majdnem megközelíti a tökéletes gulyásleves elképzelését.

gulyásleves

Tojásleves gazdagon

A szerkesztőségben többen is kifejtették, hogy ezt az ételt akkor készítette a nagymamájuk, amikor betegek voltak, és valóban, egy igazán finom és „gyógyító” receptről van szó.

Köménymagleves 

Tény, hogy gyerekként kevesen rajongtak ezért az ételért, de a felnőttek körében már sokkal nagyobb rajongótáborral bírhat. Főleg, ha egy szuper betéttel egészítjük ki, például ropogós krutonnal.

köménymagleves vajas krutonnal

Tökéletes tyúkhúsleves daragaluskával

A vasárnapi asztal éke, csirkehússzigetek és répaöblök az aranyló létengerben. A gulyásleveshez hasonlóan mindenkinek van saját, jól bevált receptje, a daragaluskáról nem is szólva. Részünkről Zé elképzelése bármelyik hétvégi ebéd tökéletes alapja lehetne. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások