Fogalmad sincs a főzésről, de gyorsan összedobnál valamit? Mikrós sütik, egylábasos tészták, maradékmentés, pikk-pakk receptek: ez a rovat a brutál egyszerű kajákról szól!
Itt van az ősz, és mi sem esik jobban ilyenkor, mint egy tányér gőzölgő leves. Mostani gyűjtésünkben a nosztalgia volt az irányadó, olyan recepteket szedtünk össze, melyekre leginkább nagymamáink konyhájából emlékszünk. Úgy, mint a köménymagleves vagy egy fazéknyi gombaleves.
A nagyi mindig tudta, hogy miből kell dolgozni, ez a leves nem csak egy örök érvényű klasszikus, de nagyon egyszerű is. Ugyan ezt a verziót nem a nagyi, hanem Zé készítette, de nagyon valószínű, hogy ő is inspirálódott korábban nagyszülei konyhájában.
Egy olyan levesről van szó, amit minden család másképp készít, de az alapok megvannak, ebben a receptben pedig mutatunk egy olyan alternatívát, ami majdnem megközelíti a tökéletes gulyásleves elképzelését.
A szerkesztőségben többen is kifejtették, hogy ezt az ételt akkor készítette a nagymamájuk, amikor betegek voltak, és valóban, egy igazán finom és „gyógyító” receptről van szó.
Tény, hogy gyerekként kevesen rajongtak ezért az ételért, de a felnőttek körében már sokkal nagyobb rajongótáborral bírhat. Főleg, ha egy szuper betéttel egészítjük ki, például ropogós krutonnal.
A vasárnapi asztal éke, csirkehússzigetek és répaöblök az aranyló létengerben. A gulyásleveshez hasonlóan mindenkinek van saját, jól bevált receptje, a daragaluskáról nem is szólva. Részünkről Zé elképzelése bármelyik hétvégi ebéd tökéletes alapja lehetne.
Frittatensuppe Semmilyen magát valamire is adó hüttéből nem hiányozhat ez az isteni leves. Különlegessége, hogy betétként vékony csíkokra vágott palacsintatésztát tesznek bele, valamint apróra vágott snidlinggel szórják meg a tetejét. Bár semmi nem áll útjába, hogy bármikor elkészüljön otthon, ezt valahogy mindig meghagytam a sípályákon elfogyasztott ebédnek – mostanáig! Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával
Frittatensuppe Semmilyen magát valamire is adó hüttéből nem hiányozhat ez az isteni leves. Különlegessége, hogy betétként vékony csíkokra vágott palacsintatésztát tesznek bele, valamint apróra vágott snidlinggel szórják meg a tetejét. Bár semmi nem áll útjába, hogy bármikor elkészüljön otthon, ezt valahogy mindig meghagytam a sípályákon elfogyasztott ebédnek – mostanáig! Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.