Klasszikus magyaros-paprikás kaják: a vegától az édesig!
A hagyományos magyaros alappal többféle módon dolgozhatunk tovább, hogy aztán különböző, csodálatosan finom, javarészt igencsak laktató végeredményt kapjunk.
Gombapaprikás
Az egyik legtipikusabb magyaros paprikás étel nem is húsból van, hanem, abszolút vegabarát módon, gombából. Ha nem vagytok vegánok, egy jó adag tejföl is elfér benne, de nélküle is fantasztikusan szaftos ízbomba. A gombákat nem érdemes túl puhára főzni, hogy legyen mit rágni az ételben. Hagyományosan a köret nem lehet más, mint galuska, de merjetek újítani: a tésztás változat méltó ellenfele a nagyiféle verziónak!
Gombapaprikás pirított hagymás galuskával
Pasta alla gombapaprikás
Csirkepaprikás
Azt mondjuk, paprikás, azt mondjátok: csirkeee! Bármelyik csirkerész is a kedvencetek, az fix, hogy csodálatos paprikást lehet belőle főzni. Zsolti „mindent bele” verziójától – ahol aztán a májtól kezdve a lábát is belefőzi a szárnyasnak –, az olasz fúziós konyhán keresztül jutunk el Lilla formabontó csirkepaprikás-pitéjéhez! Ez olyan lédús volt, hogy tálalás után egyből szét is akart folyni, de esetében hatványozottan igaz, hogy nem szabad a külső alapján ítélni! Az, hogy a feltét és a köret egyazon tepsiből kerül a tányérunkra, garancia a harmonikus ízekre.
Mindent bele csirkepaprikás, ahogy Zsolti készíti
Magyaros lasagne csirkepaprikás töltelékkel
Csirkepaprikás-pite
Húsimádó paprikások
Nem csak zöldségből vagy csirkéből lehet paprikás: bármilyen húst is választotok, egy jó recepttel nincs lehetetlen! Van, akinek egy pulykapaprikás is kilépés a komfortzónából, de ha egy igazán ütős kajára mentek, nem álltok meg a borjúnál – bár már csak a köret miatt is megéri elkészíteni egyszer ezt a receptünket. Az igazán bevállalósakat nem rettenti el egy nyúlpaprikás sem, akkor sem, ha 2 órán keresztül kell főzni: a végeredmény, az omlós, puha és ízes combok kárpótolják mindenért!
Nyúlpaprikás petrezselymes galuskával
Pulykapaprikás
Borjúpaprikás tormás puliszkával
Paprikás krumpli kétféleképp
A paprikás krumplihoz tulajdonképpen két dologra van szükség: paprikára és krumplira. Ahhoz viszont, hogy a puritán, két hozzávalós kaját felturbózzuk, kell még pár cucc. A sima burgonya helyett például használhattok újkrumplit, amit egészben bele tudtok főzni a kajába, hogy aztán a sertészsíros-hagymás alappal, kolbásszal és szalonnával együtt vegyék el az eszeteket, de virslivel felturbózva még inkább ütős és laktató fogást kaptok.
Paprikás krumpli – újkrumpliból
Paprikás krumpli felturbózva
Paprikás csiga
A sok nehéz és kiadós kaja után igazán dukál valami édesség – de maradjunk a paprikás vonalon! Bár a hagyományos kakaós és fahéjas változatokat nem körözi le, de ez az ÉDES paprikás csiga egy teljesen más oldalát mutatja be a magyar édes-nemesnek. A szerkesztőségben nem aratott osztatlan sikert, de az kétségtelen, hogy megvan a maga romantikája és bája, hogy nem hagymán, pörköltalaphoz, hanem pikáns módon egy pihe-puha kelt tésztához passzintjuk a paprikát.
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!