Ahelyett, hogy egyre kisebb dobozokba átpakolva elsüllyesztenétek a mélyhűtő legmélyebb bugyraiba, vagy a kutyának adnátok, olvassátok el összeállításunkat, és főzzetek mennyei finomságokat a rosszabb sorsra ítélt maradékokból!
Tepsis spagetti
Egy jó bolognainak nincs párja… vagy mégis? Ha a szósz már elfogyott, de rajtatok maradt egy jó adag tészta, nincs más dolgotok, mint összedobni hozzá egy (akár) vega ragut, és bedobni a sütőbe! A tészta így nem fog feleslegesen szétfőni, de visszanyeri a szükséges nedvességet, felfrissül és újult erővel hódítja meg a szíveteket.
Csirkés-currys sült rizs
A rizsköret szintén egy könnyen elszámolható fajta, kezdő konyhatündéreknek különösen meglepő lehet, hogy egy kis bögréből milyen sok lesz. Ezekre az esetekre (is) érdemes tartani otthon a só-bors-pirospaprika triumvirátuson túl néhány különlegesebb fűszert vagy fűszerkeveréket, például curryt! Egy kevés hagymával és 5 perc melóval olyan kaját rittyenthettek a csirke-rizs kombóból, hogy egyből Ázsiában érzitek tőle magatokat.
Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke
Szilveszter előtt naivan azt hittétek, hogy 30 embernek fogtok bulit tartani, ezért felvásároltátok az összes lencsét IS? Bár száraz és konzerv formában is sokáig eláll, nem érdemes hosszasan a spájzban pakolgatni, amikor ilyen fantasztikus főzelék is készíthető belőle. Bár arról nem számol be a babona, mi a jutalma annak, aki év közben eszik lencsét, ráadásul nem is a hagyományosat, magatoknak biztosan hálásak lesztek, hogy nem hagytátok a molyok martalékává válni!
Túrós-csokis tészta
Mivel eszitek a palacsintát: lekvárral, kakaóval vagy esetleg túróval? Ha mind a három befutó, akkor sajnos előfordulhat, hogy bizony a túróból marad egy kevés. Míg a másik kettő kevésbé romlandó, a túró sajnos nem egy hosszú távú partner. Kidobni kár, de a beízesített, édeskés téma leginkább csak sütikhez passzol… Vagy egy édes tésztához! A grízes a múlté, itt az új kedvenc, a túrós-csokis, ami akármennyire is próbál desszert lenni, valójában egy teljes értékű kaja, ami UTÁN is lazán jár a desszert!
Pizzagolyós parmigiana
Nektek is meghozta a kedveteket Lajos videója egy kis házi pizzához? De jaj annak, aki túl sok mozzarellát vesz, mert sajnos a lejárat nem nekik kedvez! Bár salátába vagy húsokhoz is isteni, ha egy pár padlizsán is szomorú, aszott szemekkel kacsingat rátok a konyhában, az az univerzum jele, hogy készítsétek el Lilla szuper kis receptjét! A sajtot még csak reszelni sem kell, a pizzagolyókkal pedig az utolsó falatig maradéktalanul kitunkolható az egggész ragu!
Télies sült zöldséges tabulé
Télen gyakran gondolunk rá, hogy de jó is lenne egy gőzölgő, forró leves… Ha veletek is előfordult már, hogy nem a receptet követve, hanem vad lelkesedéssel felszeleteltetek egy hadseregnek is elegendő zöldséget, amitől a leves inkább főzelékké avanzsálódna, van egy tuti tippünk: sütőbe velük! Amíg a leves megfő, a zöldségek is kellőképp átsülnek, bulgurral összeforgatva pedig kiváló köretet adnak bármilyen feltéthez. A friss, citrusos ízvilágnak köszönhetően maximálisan eltávolodunk a leveszöldség témától.
Tonkatsu, a tökéletes japán rántott hús
Amikor kiveszünk a mélyhűtőből egy adag lefagyasztott karajt, nem feltétlen lehet belőni, hány szelet is van a meglepetéscsomagban. Ne adj’ isten, néhánnyal több, mint kéne? Egy biztos: visszafagyasztani nem jó ötlet, kidobni viszont egyszerűen vétek! Ha esetleg egy kis maradék köretetek is van, mondjuk, egy télies sült zöldséges tabulé formájában, ne habozzatok, rántsatok! A megszokott nagyiféle husit ne is próbáljátok koppintani, lehetetlen – a japánokét viszont annál egyszerűbb! 😉
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!