Hirdetés
Green Kitchen

Odapörkölünk! 7 tuti pörköltrecept

Hirdetés

Odapörkölünk! 7 tuti pörköltrecept

Hirdetés
A pörkölt ételek fullon vannak olyan tulajdonságokkal, amiket szeretünk: általában könnyen elkészíthetőek, cuccosak és csak alapdolgok szükségesek hozzájuk. Vegák és húsfanok is görgessenek tovább, itt vannak a legjobb receptek!
Hirdetés

A világ legjobb csirkepörköltje 

Kezdésnek egy igazi klasszikus, a csirkepörkölt. Tipikusan az az étel, amit szinte mindenki szeret, nem kell hozzá semmi extra, csak némi idő meg sok-sok tejföl! 

Cacciatore csirke, az olaszok csirkepörköltje 

Ahogy minden országnak megvan a maga lecsója, úgy gyakorlatilag majdnem minden országnak megvan a maga pörköltje is. Ez a zseni recept az olaszoktól érkezik, és igazi fúziós finomság, ugyanis egyszerre bolognai, vadas és csirkepörkölt. Hogy mi van?! Igen-igen, katt és ámuljatok! 

Tojáspörkölt 

Indul a retróvonat! Első állomás a sulimenza, azzal a különbséggel, hogy most első osztályú lesz a kiszolgálás. A tojáspörkölt igenis egy jó kaja, csak kell hozzá egy jó recept, úgyhogy elhoztuk – próbáljátok ki, mert nagggyon fog ízleni!  

Gombapaprikás 

A pörkölt és a paprikás között az a különbség, hogy a pörkölttel ellentétben a paprikáshoz szinte mindig kell tejföl, valamint nem kell folyamatosan lepirítítani, majd felönteni vízzel. Ezzel egészen sok időt lehet spórolni, amire mi sem jobb példa, mint ez a szupergyors, extra szaftos gombapaprikás. Minél többféle gombából készítitek, annál jobb, de ha csak csiperke volt a piacon, úgy is finom lesz! 

Szilvalekváros marhapörkölt 

Ha pörkölt, akkor talán a marha legjobb, még akkor is, ha némivel időigényesebb csirkés pajtásánál. Viszont ha egyszer ezt elkészítitek, utána mást nem is akartok majd enni, annyi íz, illat és textúra keveredik ebben az ételben. Egy pohár cabernet franc-nal vagy pinot noirral tegyétek fel a pontot az i-re. Még hogy egy pörkölt nem lehet villantós! 

Lencsepörkölt 

Nem is lehetne aktuálisabb ez a recept, hiszen a mondás szerint újévkor lencsét illik fogyasztani, ez pedig tökéletes választás, ha dobnátok a megszokott főzeléket. Fél óra alatt olyan frankó kaját rittyenthettek, hogy csuhajja! Még több lencsés receptért erre fáradjatok.

Pacalpörkölt 

Ehhez gyomor kell. Szó szerint, ugyanis – ha valaki nem jártas a témában – a pacal a marha tisztított és csíkokra vágott előgyomrából készül. Tipikusan egy megosztó étel, van, aki azt se tudja, hova forduljon borzalmában, míg a másik csoport imádja. Mi természetesen az utóbbi tábort gyarapítjuk, hiszen kőbe (és falra) vésett örök jelmondatunk: pacal forever! 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások