Ha kicsit felturbóznád a rakott krumpli alapreceptet, akkor megmutatjuk, hogy mik a legjobb módok rá. Csak egy tanácsot fogadj meg: próbáld ki mind a 8-félét!
Az igazi klasszikus Zsoltitól
Kezdjük az alapokkal! Bár nincs két egyforma rakott krumpli recept, a hagyományos verziót Zsolti így készíti. Szinte semmiben nem tér el attól, amit magad előtt látsz, ha erre az ételre gondolsz. Jól meg van pakolva kolbásszal, tojással, tejföllel és még lila hagymával is!
Rakott krumpli darált hússal
Na de miért ne lehetne felturbózni a klasszik receptet? Lilla egy paradicsomos-fűszeres-darált húsos ragut készített hozzá, és még egy kis besamelt is összedobott, hogy még frankóbb legyen a végeredmény. Cuccos, brutális? Naná! Épp az ilyen kaják miatt használjuk ezeket a kifejezéseket. 🙂
Virslis rakott krumpli
Egyesek biztosan kiakadnak rajta, de Zsolti ebben a receptben a kolbászt virslire cserélte. Sőt, reszelt trappista is került a tetejére, amiből ő 200 g-ot írt, de ez nincs kőbe vésve, nyugodtan pakoljatok rá annyit, amennyit csak szeretnétek!
Spenótos verzió baconnel
Ebbe a változatba se kolbász, se virsli nem kerül, hanem BACON! De ez is csak kiegészítő jelleggel, mert a hangsúly a spenóton van, ami egy kis extra ízt ad az egésznek.
Ahogyan Zé csinálja
Ha már azt hitted, hogy nincs Zé-féle változat, akkor tévedtél. De még mekkorát! Zé nem aprózza el, mindenből jó sokat belepakol a tepsibe, aztán zutty, megy rá a besamel és folytatja a rétegezést. Extrán krémes, szuper tartalmas lesz!
Medvehagymaszezon? Akkor is rakott krumpli!
Tavasz = medvehagyma! És mit lehet csinálni a medvehagymával? Mindent! Igen, még rakott burgonyát is. Ha bejött a fenti spenótos recept, akkor ez is tutira tetszeni fog. Szóval irány ki a legközelebbi medvehagyma-lelőhelyre, és szedj legalább egy csokorral, amit aztán jól bele is rakhatsz ebbe a csodába!
Füstölt tofuval, nem csak vegáknak
Akkor se csüggedj, ha nem eszel húst. Lilla gondolt azokra a fanatikusokra is, akik a vegetáriánus étrendet követik: füstölt tofut tett a tojás és a burgonya közé. Persze ez már jóval másabb az eredetinél, de így is nagyon patent kaja!
Lecsósan, ahogy Lajos szereti
Lajos imád a magyaros klasszikusokkal kísérletezni. Most két ételt hozott közelebb egymáshoz: a lecsót és toplistánk főszereplőjét, a rakott kolompért.
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!