Szilvából sok minden készülhet, lekvár, pálinka, aszalt gyümölcs, mi mindegyiket nagyon szeretjük, de semmi nem érhet fel a szilvás süti készítése közbeni illatokkal. Szerintem tudjátok, miről beszélünk… 😉
A tökéletes szilvás gombóc
Tudtok nagyobb klasszikust a szilvás gombócnál? Ha igen, ha nem, az tuti, hogy nektek is készített a nagymamátok ilyet gyerekként. A szilvás töltelék, a pirított zsemlemorzsa és a fahéjas porcukor kész nosztalgia az ízlelőbimbóknak is.
Mákos-szilvás kelt lepény
A mák és a szilva elég jól kiegészítik egymást, főleg ha egy puha kelt tésztán foglalnak helyet, mint Lajos receptjében. Nem a legmegúszósabb süti, de megéri rászánni az időt, mert az eredmény kárpótol érte.
Szilvás pite
Szilvás pite nélkül nincs szilvaszezon! A fahéjas-szegfűszeges fűszerezés tökéletesen illik a szilvás töltelékbe, amit egy omlós tésztára halmozunk. A tetejét mi ráccsal zártuk, de kiélhetitek rajta a kreativitásotokat, és más mintákkal is feldobhatjátok.
Mákos szilvatorta
Ha nem lenne elég, hogy mák és szilva a fő alapanyaga Nóri tortájának, akkor attól tutira lehidaltok, hogy mindez egy modern köntösbe van bújtatva. A mákos tésztaalapra egy szilvás mousse-réteg kerül, amitől igazán könnyed lesz a végeredmény.
Rumos-szilvás pohárkrém
Egy pohárkrém, amibe szilva és rum is kerül? Igen, Nóri megalkotta! A fahéjas szilvaragu, a fűszeres-rumos szirupba mártott babapiskóta és a főzött krém rétegei segítenek hangolódni az őszre!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!