Hirdetés

5 különleges teaház, ahová még nyáron is visszajársz majd

Ham and eggs

Klasszik reggeli

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!
Hirdetés

5 különleges teaház, ahová még nyáron is visszajársz majd

Hirdetés
Hiába kivételesen szép az ősz idén, a hőmérő higanyszála bizony egyre lejjebb csúszik. Ennélfogva nem is tudunk elképzelni jobb kora esti programot, mint hogy a legjobb barátunkkal/barátnőnkkel forró teát szürcsölgetve átbeszéljük a világ dolgait. Mutatjuk, hol érdemes!
Hirdetés

Budapest rengeteg teaház otthona, de nem kizárólag a fővárosban találhatóak kedves kuckós helyek.

Zhao Zhou vad teái

A híres kínai buddhista mesterről, Zhao Zhou-ról elnevezett teaház minden bizonnyal a legkülönlegesebb hely mind közül. Amellett, hogy valószínűleg ők rendelkeznek a legnagyobb ázsiaitea-választékkal, nincs olyan fajta, ami ne lenne kapható náluk, jó néhány pedig kizárólag itt szerezhető be. Árulnak fehér, zöld, sötét, fekete, puer, wulong és tisane teákat egyaránt, így tényleg nem valószínű, hogy létezne ember, aki ne találná meg a kedvére valót. Azoknak, akik mélyebben megismernék a teázás varázslatos világát, rendszeresen tartanak kóstolókat és különböző tematikájú workshopokat. Ezekre érdemes mihamarabb foglalni, ugyanis nagy népszerűségnek örvendenek, a létszám pedig korlátozott. Ha ez nem lenne elég, a webshopjukban MINDEN kapható, ami a minőségi teázáshoz szükséges: a páratlanul szép kannáktól a kiöntőkön át egészen a szakirodalomig. 

Cím: 1013 Budapest, Lánchíd utca 5.

teaház budapest
Zhao Zhou starter kit, Forrás: Zhaozhoutea.com_hu

Big Ben Teaház Budapest

Bár azt félve állítanánk, hogy Anglia lenne a teázás őshazája, de az biztos, hogy a legtöbb embernek a délutáni tea ugrik be róluk elsőként. Találó névvel nyitott meg tehát 2010-ben a Veres Pálné utcában található teaház. Összesen 130 fajta teával várják a betérőket, ami között van fehér, ízesített, gyümölcs-, wellness, ayurveda, oolong, dobozos és virágzó, valamint úgynevezett „nem teák” is. Náluk az sem fog csalódni, aki inkább a kávé szerelmese, ugyanis abból sincs kevés. A városban talán egyedülálló módon kapható náluk Kopi Luwak is, ami a világ legdrágább kávéja. Nem veszik félvállról a szezonalitást sem, kávéból és teából is kapható olyan, amivel percek alatt karácsonyi hangulatba kerülsz, és közel sem olyan drága, mint a híres zöld-fehér kávézólánc árai. Az üzletük és online webshopjuk szintén minden igényt kielégítő tárházában pedig ember legyen a talpán, aki nem pakolja tele a kosarát! 

Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 10. 

teaház budapest
Big Ben, Forrás: Facebook

Vörös Oroszlán 

A Budapest belvárosában található Jókai téren található teaház nyitása óta töretlen népszerűségnek örvend. A Szepes Mária könyvéről elnevezett hely több szempontból is kivételes. A teaválaszték természetesen itt is hatalmas, találtok fekete, zöld, gyümölcs-, fehér, rooibos, mate, oolong és gyógyteákat is. Az eligazodásban egy rövid leírás nyújt segítséget. Ha különösen nehéz heted volt, és csak szeretnél kicsit elvonulni, csendben élvezve a teázás perceit, a függönyökkel ellátott szeparékban erre is van lehetőség. Ízlett az általad választott tea? Kimérve haza is viheted! És ha netán még nem keltettük volna fel az érdeklődésedet, utoljára hagytuk a két legnagyobb csáberejüket. Alkoholos teák ÉS vízipipázási lehetőség is van náluk! 

Cím: 1061 Budapest, Jókai tér 8.

teaház budapest
Vörös oroszlán, forrás: Facebook

Nagyi kertje Teaház és Fogadó

Hogy ne csak a fővárosban élőket kényeztessük, álljon itt egy balatoni, egész pontosan aszófői hely is. Érdemes megismerni ennek a kedves családi vállalkozásnak a történetét, ugyanis egy igazi sikersztorit tudhatnak magukénak, amiben a tea sokáig csak mellékszereplő volt. A tulajdonos, Hortobágyi Ágnes egy olyan helyet szeretett volna létrehozni, ahol az emberek megnyugodhatnak, elcsendesedhetnek, ehhez pedig minden adott náluk. A tea mellé FELTÉTLENÜL kérjetek valami kísérőt. Legyen az pogácsa vagy egy szelet süti, ugyanis az égvilágon minden helyben készül, ez pedig érződik is az ízeken. A közelben található egyébként a Tihanyi-félsziget, így ha egy napsütéses napot sikerül kifognotok, kiránduljatok egyet a környéken a teljes mindfulness érdekében! 🙂 

Cím: 8241 Aszófő, Remete utca 2.

teaház budapest
Hortobágyi Ági fiával, Fotó: Erdőháti Áron

Sirius Teaház 

Bánatunkra a helynek nincs köze Sirius Blackhez (de ha egy elvarázsolt helyre vágynál, Budapesten már az is van), cserébe viszont 80-féle teával várnak. A választékra itt sem lehet panasz, kínálnak fehér-sárga, fekete, ízesített, zöld, vörös, mate, gyümölcs-, lapacho és gyógyteákat is. (A retró szerelmeseinek pedig megsúgom, hogy van habos kakaó!). Ha nem tudod hova tenni a gyereket, de már nagyon vágysz a felnőtt stimulációra, akkor a Siriust imádni fogod, ugyanis van gyerekvár, ahol viszonylag sokáig lekötheted a csemetédet. Ha azonban te játszanál egy keveset, itt azt is megteheted, a könyvespolcon többféle társasjáték is arra vár, hogy újra felfedezd! 

Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 13.

teaház budapest
Sirius Teaház, Forrás: Facebook

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?