Krumplis tészta lepirítva, ahogy azt kell
A krumplis tészta a világ talán legegyszerűbb kajáinak egyike, nem véletlenül imádjuk. Persze – mint minden – ez is bográcsban a legjobb, de ha épp nincs rá lehetőség, oda se neki, mindenhogy finom lesz! Ahogy már bizonyára kitaláltátok, a titok úgyis abban rejlik, hogy jóóóól pörköljetek neki oda a végén. A savanyúságot meg el ne felejtsétek!
Káposztás tészta
Elég megosztó étel, mert a cukor és bors kombó nem mindenkinek megy át az ingerküszöbén. Pedig higgyétek el, hogy nem rossz ez, csak nagyon nem mindegy, hogy milyen arányokkal dolgoztok. Mivel szerencsére Lillának ez az egyik kedvenc retró kajája, akad hozzá egy jó receptje is.
Mákos tészta
Igazi életmentő tud lenni, ha valami egyszerű kell, de az lehetőleg szupergyorsan. Másik hallatlan előnye, hogy általában még a legfinnyásabb gyerek is imádja, szóval a mákos (vagy diós) tésztát joggal nevezhetjük az éléskamrák jackpotjának. Ja, és persze lehetetlen megunni.
Grízes tészta
Hát mégis mennyire lehet bonyolult egy olyan recept, ami mindössze 5, azaz ÖT hozzávalóból áll, amiben már benne van a só és a víz is? Hát semennyire! Mégis egy csapásra visszarepít minket a gyerekkorunkba, egyenesen a nagymamánk csipkés abroszos ebédlőasztalához. Na, hát ilyen egy retró recept!
Házi tésztás túrós csusza
A túrós csusza szintén nagy esélyekkel indulhatna „hogyan legyen biztos sikerélményünk, ha még életünkben nem főztünk” kategóriában. Nos, nekik szól az alaprecept, ami tényleg elronthatatlan, a kicsit haladóbb kollégáknak meg a házi tészta része. Akárhol is tartotok, készítsétek el, mert egy korrekt túrós csuszának mindig van hely!