Vannak olyan ételek, amik legalább annyira hozzátartoznak a karácsonyhoz, mint a karácsonyfa és a Mennyből az angyal. 🙂 Következnek az ünnepi kaják, amik nélkül nincs karácsony!
Halászlé
Természetesen a karácsonyi kajás toplistánkat azzal az étellel kezdjük, ami karácsonykor a menüsort is nyitja, ez pedig a halászlé. Mi most a bajai változat receptjét hoztuk el, de a szegedi vagy akár a korhely halászlére is ugyanúgy igent mondunk.
Rántott ponty franciasalátával
Mi, magyarok mindent is kirántunk, miért pont a hal, jelen esetben a ponty maradna ki?! Persze, hogy ezt is felöltöztetjük, főleg karácsonykor – és mellé mi mást tehetnénk, mint franciasalátát!
Töltött káposzta
A karácsonyi legendák sorában a töltött káposzta a következő, ami abszolút kötelező elem az ünnepi asztalon. Azon kevés kaják egyike, amire jó szívvel tudjuk mondani, hogy minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Újházi-tyúkhúsleves
Ha nem halászlé, akkor nagy eséllyel húsleves kerül az asztalra karácsonykor (is). Ahány ház, annyiféle húsleves van, de abban sokan egyetértünk, hogy zöldségekkel, hússal és tésztával megpakolva az igazi.
Rácponty
A rácponty az a halas étel, ami képes arra, hogy akkor is megszerettesse veled a halas kajákat, ha nem feltétlen rajongsz értük. Ráadásul elkészíteni sem nagy kunszt, így akkor is bevállalhatod, ha nem vagy egy született konyhai zseni.
Ponty Orly módra
Ha Orly módra készíted el a halat, akkor a hagyományos rántott halnál könnyebb dolgod lesz, mégis legalább annyira finom ételt villanthatsz. Természetesen hagymás burgonyasalátával az igazi karácsonykor is.
Karácsonyi töltött pulyka
A hal mellett a töltött hús, azon belül is a pulyka a legnépszerűbb karácsonykor. Ha egy laktató, mutatós, mégis egyszerű húsos ünnepi kaját prezentálnál, akkor ezt a baconbe tekert, gesztenyével töltött pulykahúst nagyon fogod szeretni.
(Fotók: Street Kitchen)
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!