Hirdetés

5 dolog, amit csinálhatsz, ha kimozdulnál a hétvégén

Szójás-mézes tarja szezámos csípős pak choi-jal

Ha nem vagytok a pikáns ételek hívei, a csípőset nyugodtan hagyjátok ki, bár jól áll neki.

Sárgadinnyesalsa

Nagyon könnyen összedobhatjátok!
Hirdetés

5 dolog, amit csinálhatsz, ha kimozdulnál a hétvégén

Beléptünk az augusztusba, a nyár utolsó hónapjába. Ez egyrészről szomorú, hiszen realizálnunk kell, milyen pofátlanul gyorsan telik az idő, másrészről viszont okot adhat arra, hogy még jobban ki akarjuk használni a szabadidőnket ebben a melegben.
Hirdetés

Ha már túlvagytok a külföldi nyaraláson, vagy eleve itthon terveztetek programozni, akkor nézzétek végig az augusztus 4-5-ei programajánlónkat, és válasszátok ki a legszimpatikusabbat közülük!

Egy üveg borral a Szabadság hídon 2.

Forrás

Aki még nem hallott erről az eseményről, annak elmondjuk: mivel a Szabadság híd le van zárva, ezért ebben az időszakban a járókelők, turisták, biciklisek, kutyák és macskák veszik birtokba a hidat. Az eseményt illetően nincsenek konkrétumok vagy korlátok, mindössze annyi, hogy legyél jófej, és szedd össze magad után a szemetet. Ezeken felül azt csinálhatsz a hídon, amit csak szeretnél, legyél kreatív, hívd el a barátaidat is és érezd jól magad. Az eseményről további részleteket itt találtok.

Felsőtárkányi Rétesnapok

Forrás

Ha nem hallottatok még a tárkányi rétesről, akkor bizony életetek egyik legjobb réteséről maradtatok le. Szerencsére most hétvégén van lehetőségetek ezt a hiányosságot pótolni, mivel ahogy már 15 éve mindig, úgy idén is megrendezésre kerülnek a Rétesnapok. Ha szeretitek a kézzel nyújtott tésztát, és bármit megadnátok a finom házias ízekért, akkor most hétvégén Felsőtárkányban a helyetek! További részletek itt.

Gombócfesztivál

Aki a Balaton környékén tartózkodik a hétvégén, az Zamárdin túl Balatonfűzfőt is útbaejtheti, mivel most hétvégén tartják a XII. Gombócfesztivált. A rendezvény fő száma a főzőverseny, amelyet illetően egyedül annyi kitétel van, hogy valamilyen formában gombócot kell tartalmazzon az elkészített kaja. Nevezni csapatban lehet, nevezési díj nélkül, az elkészített kaja alapanyagait viszont a csapatoknak maguknak kell beszerezni. A nyertes értékes jutalomban fog részesülni, szóval izzítsátok a kreativitásotokat vagy csak szimplán gombócozzatok egy jót! További infót itt találtok.

Zamárdi Gasztro & Utcza Fesztivál

Forrás

Immár harmadszor kerül megrendezésre a Balaton-parton a Gasztro- és Utcazene-Fesztivál. Ha szeretitek a jó kajákat (nyilván szeretitek, ezért vagytok az oldalunkon :)), a koncerteket és a finom borokat, akkor látogassatok el péntektől vasárnapig valamikor Zamárdiba, és a strandolás mellett fesztiválozzatok egyet az utcán! Pontos programleírást itttaláltok.

Gyulai kolbászkóstolás

Feltehetőleg minden magyar ember hallott már Gyuláról, a gyulai kolbász hazájáról, de azt mégis kevesen tudják, hogy itt még Kolbász Múzeum is van. Most vasárnap reggel 9-től 13 óráig vehetünk részt tárlatvezetésen, amely keretein belül kóstolásra is sor kerül. Ha szerintetek is kolbásszal igazi a lecsó, akkor most hétvégén irány Gyula! További részletek itt.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások