Hirdetés
Karácsonyi menü

Zöldséges paté

Perfekt reggeli!

Crêpes Suzette

A legklasszikusabb francia palacsinta!
Hirdetés

Street Kitchen Live 3. adás - karaj!

Ha imádjátok a húúúst, akkor ne is menjetek tovább!
Hirdetés

Ezek a kaják készültek a 3. élő adás alatt:

Zé – sült karaj, serpenyős koktélparadicsom-szósszal és Käsespätzle-lel

Lilla – pisztáciás-zöldfűszeres morzsával sült karajszeletek sültkarfiol-salátával

Jani – buffalo-karaj, kéksajtmártással és zelleres coleslaw-val

Sült karaj pisztáciás morzsával és sültkarfiol-salátával

Hozzávalók 2 főre:

  • 500 g karaj
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 fej salottahagyma
  • 150 ml alaplé
  • 50 g hideg vaj

A morzsához:

  • 100 g pisztácia
  • 2 ek panko morzsa
  • 1 csokor friss bazsalikom (kisebb)
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring

A salihoz:

  • 1 fej karfiol
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 kis darab feta sajt
  • 1 marék rukkola (nagy)
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma (kisebb)
  • pár csepp balzsamecet

A salihoz a karfiolt rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, tányérokba rakjuk, megszórjuk a fetával és a rukkolával, rárakjuk az elfelezett koktélparit, a felszeletelt lila hagymát, és meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel.

A morzsához egy serpenyőben megpirítjuk a pankót és a pisztáciát, majd apróra vágjuk a zöld fűszerekkel együtt, és félrerakjuk. 

Ugyanabban a serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a sózott, borsozott karajszeleteket, oldalanként 2-3 percig. Kiszedjük, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a felaprított salottahagymát, Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és ha összerottyant, belerakjuk a vajat, és elzárjuk. A húst visszarakjuk a mártásba.

Tálaláskor a sali mellé szedjük a húst, egy kis szaftot kanalazunk rá, és megszórjuk a morzsával.

Paradicsomos karaj sajtos galuskával

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 vékony szelet karaj
  • só, bors
  • olaj
  • 30 g hideg vaj

A galuskához:

  • 1 db tojás 
  • 150 ml víz
  • 0,5 tk só
  • 250 g liszt
  • 150 g érlelt fehér cheddar
  • 1 tk keményítő
  • 2 ek vaj
  • bors
  • 2 ek sült hagyma

A paradicsommártáshoz:

  • olívaolaj
  • 500 g koktélparadicsom
  • 1 csokor tetszőleges zöld fűszer apróra vágva

A mártáshoz egy kevés olajon elkezdjük megpirítani a félbevágott koktélparadicsomot. Egy villával szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, és amikor összeesett teljesen, megszórjuk felaprított zöld fűszerekkel, és fokozatosan csepegtetve egy kevés olívaolajjal homogén mártást készítünk belőle, mintha majonézt csinálnánk.

A serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a kissé kilapított, sózott, borsozott karajszeleteket, oldalanként 2-3 percig. Beledobjuk a hideg vajat, összeforgatjuk, és elzárjuk. A húst kiszedjük, a visszamaradt szaftot megtartjuk.

A tojást kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, majd miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük, és hideg víz alatt leöblítjük a nokedlit. Rádobjuk a visszamaradt szaftra, és kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a keményítővel, rászórjuk a nokedlire, majd hozzáadjuk a vajat és megborsozzuk. Kevés sült hagymával összekeverjük.

A galuskát a mártással és a hússal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások