Hirdetés
Karácsonyi menü

Spenótos focaccia

Szendvicsalapnak is király!
Hirdetés

Street Kitchen Live - főszerepben a tarja

A második Street Kitchen Live-ban tarjás ételeket dobott össze Zé, Nóri és Jani. Nézzétek meg, mik készültek!
Hirdetés

Ezeket a kajákat csinálták meg a srácok:

Zé-féle hentesragu tarjából, parázsburgonyával

Jani: grill tarja, kacsamáj, sajtmártás

Nóri: Tarjaburger chimichurryval és házi fokhagymás majonézzel

Chimichurrys tarjaburger

Hozzávalók 4 főre:

A tarjához:

  • 4 szelet tarja
  • 2 ek olaj
  • só, bors

A korianderes chimichurryhoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros chilipaprika (kicsi)
  • 120 ml olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem (nagy)
  • 1 csokor koriander
  • só, bors
  • 1 ek vörösborecet
  • 0,5 csokor friss oregánó

A fokhagymás majonézhez:

  • 2 db tojássárgája
  • só, bors
  • 250 ml olaj
  • 0,5 db citrom leve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • pár csepp víz

Az összeállításhoz:

  • 4 db hamburgerbuci
  • 4 szelet cheddar sajt
  • pár levél jégsaláta
  • pár szelet paradicsom
  • pár db csemegeuborka

A körethez:

  • sült krumpli

A chimichurryhoz minden hozzávalót egy aprítógépbe pakolunk, majd rusztikusra zúzzuk. 

A fokhagymás majonézhez mindent egy magasabb falú edénybe rakunk, a fokhagymákat fokhagymanyomóval átzúzzuk, majd botmixerrel pár percig krémesítjük a majonézt.

A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük, jó magas hőfokon. 

A hamburgerbucikat kettévágjuk, mindkét oldalukat lepirítjuk. Még forrón, az alsó, pirított bucifélre rárakjuk a sajtot, hogy szépen ráolvadjon. Erre mehet a salátalevél, a paradicsom, a csemegeuborka, a tarja és 1-1 nagy evőkanál chimichurry. A felső bucit megkenjük egy adag majonézzel, majd lezárjuk vele a hambikat, és már kész is vagyunk.

Tarja hentesraguval

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet tarja
  • só, bors
  • 2 ek olaj

A krumplihoz:

  • 6-7 szem apró szemű krumpli, mikróban előfőzve
  • 1 csokor tetszőleges zöld fűszer felaprítva
  • 1 ek olaj

A raguhoz:

  • 2 ek zsír 
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 80 g császárszalonna
  • 6-7 szelet sonka
  • 10-12 db apró csemegeuborka
  • 1 tk keményítő vízzel elkeverve
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem

A zsíron lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Rádobjuk a vékony hasábokra vágott szalonnát és sonkát, kicsit pirítjuk, majd mehet rá a szintén vékonyra vágott uborka is. Az egészet jól lepirítjuk. Beleöntjük a keményítőt, hozzáadjuk a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Pár percig pirítjuk még az egészet.

A tarját sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas hőmérsékleten oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk az olajon. 

A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a krumplit, lenyomkodjuk, és jól lepirítjuk. Megszórjuk a zöld fűszerekkel, adunk hozzá egy kevés olajat. A tányérra pakoljuk a tarját, szedünk rá a raguból, mellé tesszük a krumplit, és kész is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások