Street Kitchen Live - főszerepben a tarja
Ezeket a kajákat csinálták meg a srácok:
Zé-féle hentesragu tarjából, parázsburgonyával
Jani: grill tarja, kacsamáj, sajtmártás
Nóri: Tarjaburger chimichurryval és házi fokhagymás majonézzel
Chimichurrys tarjaburger
Hozzávalók 4 főre:
A tarjához:
- 4 szelet tarja
- 2 ek olaj
- só, bors
A korianderes chimichurryhoz:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db piros chilipaprika (kicsi)
- 120 ml olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem (nagy)
- 1 csokor koriander
- só, bors
- 1 ek vörösborecet
- 0,5 csokor friss oregánó
A fokhagymás majonézhez:
- 2 db tojássárgája
- só, bors
- 250 ml olaj
- 0,5 db citrom leve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- pár csepp víz
Az összeállításhoz:
- 4 db hamburgerbuci
- 4 szelet cheddar sajt
- pár levél jégsaláta
- pár szelet paradicsom
- pár db csemegeuborka
A körethez:
- sült krumpli
A chimichurryhoz minden hozzávalót egy aprítógépbe pakolunk, majd rusztikusra zúzzuk.
A fokhagymás majonézhez mindent egy magasabb falú edénybe rakunk, a fokhagymákat fokhagymanyomóval átzúzzuk, majd botmixerrel pár percig krémesítjük a majonézt.
A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük, jó magas hőfokon.
A hamburgerbucikat kettévágjuk, mindkét oldalukat lepirítjuk. Még forrón, az alsó, pirított bucifélre rárakjuk a sajtot, hogy szépen ráolvadjon. Erre mehet a salátalevél, a paradicsom, a csemegeuborka, a tarja és 1-1 nagy evőkanál chimichurry. A felső bucit megkenjük egy adag majonézzel, majd lezárjuk vele a hambikat, és már kész is vagyunk.
Tarja hentesraguval
Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet tarja
- só, bors
- 2 ek olaj
A krumplihoz:
- 6-7 szem apró szemű krumpli, mikróban előfőzve
- 1 csokor tetszőleges zöld fűszer felaprítva
- 1 ek olaj
A raguhoz:
- 2 ek zsír
- 1 ek sűrített paradicsom
- 80 g császárszalonna
- 6-7 szelet sonka
- 10-12 db apró csemegeuborka
- 1 tk keményítő vízzel elkeverve
- 1 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
A zsíron lepirítjuk a sűrített paradicsomot. Rádobjuk a vékony hasábokra vágott szalonnát és sonkát, kicsit pirítjuk, majd mehet rá a szintén vékonyra vágott uborka is. Az egészet jól lepirítjuk. Beleöntjük a keményítőt, hozzáadjuk a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát. Pár percig pirítjuk még az egészet.
A tarját sózzuk, borsozzuk, és közepesen magas hőmérsékleten oldalanként 3-4 perc alatt megpirítjuk az olajon.
A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a krumplit, lenyomkodjuk, és jól lepirítjuk. Megszórjuk a zöld fűszerekkel, adunk hozzá egy kevés olajat. A tányérra pakoljuk a tarját, szedünk rá a raguból, mellé tesszük a krumplit, és kész is.