Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 db kis piros chili
- olaj
- 200 g csirkemell
- ½ db pak choi
- 100 - 150 g rizstészta
- 2 ek szezámolaj
- 5 ek olaj
- 1 marék mungóbabcsíra
- 2 db tojás
- 1 marék pirított mogyoró
- ½ db lime leve
A marinádhoz
- 2 tk tamarind paszta
- 4 - 5 csepp halszósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 - 3 ek víz
- 1 tk barna cukor
A díszítéshez
- friss koriander
- aprított mogyoró
Az igazi pad thai
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 db kis piros chili
- olaj
- 200 g csirkemell
- ½ db pak choi
- 100 - 150 g rizstészta
- 2 ek szezámolaj
- 5 ek olaj
- 1 marék mungóbabcsíra
- 2 db tojás
- 1 marék pirított mogyoró
- ½ db lime leve
A marinádhoz
- 2 tk tamarind paszta
- 4 - 5 csepp halszósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 - 3 ek víz
- 1 tk barna cukor
A díszítéshez
- friss koriander
- aprított mogyoró
A rizstésztát fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet. Egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. 2 perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és 2 evőkanál olajat. Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a padthai receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!