Hirdetés
Karácsonyi menü

A csodálatos profiterol

Hozzávalók

A tésztához

12 ½ dkg liszt
2 dl tej
½ dl víz
5 ek vaj
1 tk cukor
½ tk só
4 db tojás

A krémhez

25 dkg mascarpone
1 nagy ek Nutella

A bevonathoz

25 dkg mascarpone
2 db tojássárgája
2 ek porcukor
2 dl hideg habtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

A csodálatos profiterol

A profiterol az egyik legfinomabb olasz desszert, de kevesen merik otthon elkészíteni. Pedig valójában egyáltalán nem bonyolult, viszont isteni finom: főleg ha egy mascarponés-nutellás krémmel van megtöltve... Nézzétek a videót és próbáljátok ki a receptet ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához

12 ½ dkg liszt
2 dl tej
½ dl víz
5 ek vaj
1 tk cukor
½ tk só
4 db tojás

A krémhez

25 dkg mascarpone
1 nagy ek Nutella

A bevonathoz

25 dkg mascarpone
2 db tojássárgája
2 ek porcukor
2 dl hideg habtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


profiterol.jpg

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be – kb. 2-3 perc.

img_9261.jpg

Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba  tesszük és egy sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat  nyomunk a tésztából. A gömbök csúcsát nedves kézzel visszanyomjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a mascarponét simára keverjük a Nutellával és nyomózsákba töltjük. Megtöltjük vele a profiterol golyókat és egy tálra rendezzük őket.

img_9368.jpg

A bevonathoz  a mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral. A tejszínből lágy habot verünk és összeforgatjuk a mascarponés krémmel. A töltött tésztagolyókat bevonjuk vele és akár egész éjszakára behűtjük. Vagy azonnal is fogyaszthatjuk, ha nem bírjuk ki.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások