Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Áfonyás-csokis ricotta pite

Hozzávalók

1
24 cm-es piteformához
+

A tésztához

200 g hideg vaj
120 g porcukor
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
300 g liszt

Az étcsokis áfonyás réteghez

250 g áfonya
40 g cukor
½ db citrom leve
50 g étcsokoládé

A túrós réteghez

500 g ricotta
100 g cukor
2 db tojássárgája
1 db narancs héja
1 mk fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyás-csokis ricotta pite

Ricottát pitébe? Naná! Nem kell mindig a megszokott túróhoz nyúlni, ha krémes, tejszínes jellegű sütire vágytok, nyugodtan használjátok az olaszok „túróját” , hiszen ez is tejből, csak másképpen készül. Mi nagyon szeretjük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm-es piteformához
+

A tésztához

200 g hideg vaj
120 g porcukor
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
300 g liszt

Az étcsokis áfonyás réteghez

250 g áfonya
40 g cukor
½ db citrom leve
50 g étcsokoládé

A túrós réteghez

500 g ricotta
100 g cukor
2 db tojássárgája
1 db narancs héja
1 mk fahéj
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, eldolgozzuk, belereszeljük a citrom héját, beleszitáljuk a lisztet és egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tészta ¾-ét és beleegyengetjük a piteformába. Kibéleljük a tésztát alufóliával és nehezéket teszünk rá (bab, lencse, stb.), 180 fokos légkeveréses sütőben “vakon” sütjük 10 percig,  majd az alufólia és nehezék nélkül további 8 percig.

Fotó: Szilágyi Nóra

Az áfonyát a cukorral és a citrom levével összefőzzük és a kisült pitetésztába öntjük, megszórjuk durvára vágott étcsokoládéval. A túrós krémhez a ricottát összekeverjük a cukorral, tojássárgájával, belereszeljük a narancs héját, fahéjjal ízesítjük és rásimítjuk az áfonyás-csokis rétegre. A maradék tésztából vékony csíkokat vágunk és berácsozzuk a pite tetejét.  180 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a ricottás töltelék kissé megszilárdul. A kihűlt pite tetejét meghintjük porcukorral.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások