Hozzávalók
- 300 g fagyasztott áfonya
- 100 g cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 500 g túró
- 150 ml tejföl
- 1 tk vanília kivonat
- 12 db babapiskóta
A díszítéshez
- 50 ml habtejszín (elhagyható)
- 1 marék friss áfonya
- 1 db citrom reszelt héja
Áfonyás jégkrémtorta
Hozzávalók
- 300 g fagyasztott áfonya
- 100 g cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 500 g túró
- 150 ml tejföl
- 1 tk vanília kivonat
- 12 db babapiskóta
A díszítéshez
- 50 ml habtejszín (elhagyható)
- 1 marék friss áfonya
- 1 db citrom reszelt héja
Az áfonyát 50 gramm cukorral és egy citrom reszelt héjával sűrűre főzzük. Ha nem akar besűrűsödni, akkor 1 csapott evőkanál keményítővel segíthetünk rajta. Félretesszük, amíg szobahőmérsékletűre hűl.
A túrót a tejföllel, egy citrom reszelt héjával, 50 gramm cukorral és a vanília kivonattal összekeverjük. A formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a szélén, így könnyen ki tudjuk majd húzni belőle a kész jégkrém tortát. Alulra kenünk a túrós krémből egy kicsit, rá az áfonyás réteg, 6 babapiskóta, túrós réteg, áfonyás réteg, maradék babapiskóta és még egy túrós réteg.
Mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed (3-4 óra). Tálalás előtt 5-10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kicsit kiengedjen és könnyen szeletelhetővé válhasson.
Miután kiszedtük, kiborítjuk a formából és jöhet a díszítés. Felverjük a tejszínhabot, megkenjük a tetejét vele, rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a citromot.