Hirdetés

Áfonyás mini tart habcsókkal turbózva

Hozzávalók

kb.
8
kicsi tart formához:

A tésztához:

150 g liszt
30 g kakaópor
1 csipet só
65 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 tojássárgája

A töltelékhez:

500 g áfonya
apróra vágott fehércsoki
100 g porcukor
1 ek étkezési keményítő

A tojáshabhoz:

65 g cukor
40 ml víz
2 tojásfehérje
Hirdetés

Áfonyás mini tart habcsókkal turbózva

A tart receptekkel nem lehet mellélőni, a pitetésztától kezdve a töltelékig bárhogy variáljuk a receptet, egy isteni finom végeredményt fogunk kapni. Ennél a receptnél egy csokis alappal és egy őrülten finom áfonyás töltelékkel operáltunk, amibe még fehércsoki darabok is kerültek.
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
8
kicsi tart formához:

A tésztához:

150 g liszt
30 g kakaópor
1 csipet só
65 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 tojássárgája

A töltelékhez:

500 g áfonya
apróra vágott fehércsoki
100 g porcukor
1 ek étkezési keményítő

A tojáshabhoz:

65 g cukor
40 ml víz
2 tojásfehérje

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, becsomagoljuk fóliába és hűtőbe rakjuk 1 órára. A töltelékhez az áfonyát egy edénybe rakjuk a cukorral és kb. 6-8 percig rotyogtatjuk, hogy összeessen és kicsit sűrűbb legyen, majd belekeverjük az étkezési keményítőt, forralunk még egyet rajta és félrehúzzuk. A tésztát kinyújtjuk és a kicsi tart formákba nyomkodjuk.

A maradék tésztaszéleket átgyúrjuk és belenyomkodjuk a maradék tart formákba és egy villával párszor megszurkáljuk. 180 fokos sütőben kb. 13-14 percig sütjük a tésztát (szinte készre). Mikor már majdnem megsültek, kivesszük őket, megtöltjük az áfonyával , rádobálunk mindegyik sütire pár kocka fehércsokit és 10 percre visszatoljuk a sütőbe. A habcsókhoz a cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. A két tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzácsurgatjuk a szirupot és folyamatos habosítás mellett addig keverjük amíg kihűl és szép formázható habot kapunk. Ezt a habot rusztikusan rápakoljuk a mini piték tetejére és szakácsfáklyával megkaramellizáljuk kicsit a széleit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások