Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 65 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez:
- 500 g áfonya
- apróra vágott fehércsoki
- 100 g porcukor
- 2 ek étkezési keményítő
A tojáshabhoz:
- 65 g cukor
- 40 ml víz
- 2 db tojásfehérje
Áfonyás mini tart habcsókkal turbózva
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 65 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez:
- 500 g áfonya
- apróra vágott fehércsoki
- 100 g porcukor
- 2 ek étkezési keményítő
A tojáshabhoz:
- 65 g cukor
- 40 ml víz
- 2 db tojásfehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, becsomagoljuk fóliába és hűtőbe rakjuk 1 órára. A töltelékhez az áfonyát egy edénybe rakjuk a cukorral és kb. 6-8 percig rotyogtatjuk, hogy összeessen és kicsit sűrűbb legyen, majd belekeverjük az étkezési keményítőt, forralunk még egyet rajta és félrehúzzuk. A tésztát kinyújtjuk és a kicsi tart formákba nyomkodjuk.
A maradék tésztaszéleket átgyúrjuk és belenyomkodjuk a maradék tart formákba és egy villával párszor megszurkáljuk. 180 fokos sütőben kb. 13-14 percig sütjük a tésztát (szinte készre). Mikor már majdnem megsültek, kivesszük őket, megtöltjük az áfonyával , rádobálunk mindegyik sütire pár kocka fehércsokit és 10 percre visszatoljuk a sütőbe. A habcsókhoz a cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. A két tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzácsurgatjuk a szirupot és folyamatos habosítás mellett addig keverjük amíg kihűl és szép formázható habot kapunk. Ezt a habot rusztikusan rápakoljuk a mini piték tetejére és szakácsfáklyával megkaramellizáljuk kicsit a széleit.
Fogyasztás előtt 4-5 órát szükséges pihentetni a hűtőben.
Ha tetszett az áfonyás mini tart habcsókkal turbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!