Hozzávalók
- 4 db tojás
- 65 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml tejszín
- 380 ml tej
- 120 g liszt
- 1 marék áfonya
Áfonyás tejpite, avagy clafoutis
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 65 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 ml tejszín
- 380 ml tej
- 120 g liszt
- 1 marék áfonya
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. A lisztet fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk, ügyelve arra, hogy nehogy csomós maradjon, a legjobb ha egy kevés tojásos tejben elkeverjük a lisztet előtte és így öntjük a nagyobb mennyiséghez. A tésztát a tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.