Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 60 g porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 140 g vaj
- 1 db tojás
- 1 ek hideg víz
A ribizliréteghez
- 100 g mirelit ribizli
- 2 ek méz
- 1 csomag zselatin
A krémhez
- 1 db vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 50 g vaj
- 100 g cukor
- 1 db vaníliarúd
- 250 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 100 ml habtejszín
- 15 szem friss ribizli
Ribizlis-diplomata krémes pite
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 60 g porcukor
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 140 g vaj
- 1 db tojás
- 1 ek hideg víz
A ribizliréteghez
- 100 g mirelit ribizli
- 2 ek méz
- 1 csomag zselatin
A krémhez
- 1 db vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 50 g vaj
- 100 g cukor
- 1 db vaníliarúd
- 250 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 100 ml habtejszín
- 15 szem friss ribizli
A lisztet a többi száraz összetevővel összedolgozzuk, majd a hűtőhideg vajat belereszeljük, és a tojással és vízzel is összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük kb 40 percet.
A ribizlit a mézzel és vízzel kikevert zselatinnal felforraljuk. A krémhez a pudingport kikeverjük egy kis tejjel. A tejszínt leszámítva minden mást is egy lábasba öntünk a kikevert pudingporral, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Közben a tejszínből habot verünk.
Levesszük a krémet a tűzről, és a tejszínhab negyedével egyneműsítjük, majd gyors, széles mozdulatokkal kikeverjük a többi habbal.
A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, majd 25 perc alatt kisütjük. A kihűlt tésztába öntjük a még kézmeleg ribizlizselét. Betesszük a hűtőbe, majd tálaláskor a kikevert diplomata krémmel is kikenjük. Tejszínhabbal és pár szem ribizlivel tálaljuk.
Ha tetszett a ribizlis-diplomata krémes pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!