Hozzávalók
- 50 g vaj
- 150 g keksz
- 300 g natúr sajtkrém
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
- 100 ml Baileys
- 100 ml habtejszín
- 2 marék áfonya
- pár db mentalevél a díszítéshez
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 150 g keksz
- 300 g natúr sajtkrém
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
- 100 ml Baileys
- 100 ml habtejszín
- 2 marék áfonya
- pár db mentalevél a díszítéshez
A cheesecake, azaz sajttorta nyilván eredetileg nem pohárban készül, de tökéletesen át lehet alakítani egy frankó kis pohárkrémmé, amivel meglephettek bárkit, aki a szíveteknek kedves. Ehhez először egy kisebb serpenyőben vagy mikróban felolvasztjuk a vajat. Közben a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, majd hozzáöntjük a vajat, és ezzel is alaposan összedolgozzuk. Egy tányérra tesszük, szétterítjük, és berakjuk a hűtőbe.
A szoba-hőmérsékletű sajtkrémet a porcukorral és egy csipet sóval kihabosítjuk egy habverővel, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a krémlikőrt, majd ezt is betesszük a hűtőbe.
Közben a jéghideg habtejszínből kemény habot verünk, majd ha ezzel is megvagyunk, összedolgozzuk a krémlikőrös sajtkrémmel. Habzsákba töltjük a krémet, és kezdhetjük is a rétegezést tetszőleges sorrendben: sajtkrém, keksz, áfonya, és mindez kétszer – mi ezt a verziót választottuk. Díszítésként használhatunk hozzá friss mentaleveleket.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!