Hozzávalók
A lekvárhoz
- 1 kg magozott sárgabarack
- 500 g befőzőcukor 2:1
A piskótához
- 5 db tojás
- 170 g kristálycukor
- 50 ml tej
- 90 g finomliszt
- 2 g sütőpor
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- porcukor
Hozzávalók
A lekvárhoz
- 1 kg magozott sárgabarack
- 500 g befőzőcukor 2:1
A piskótához
- 5 db tojás
- 170 g kristálycukor
- 50 ml tej
- 90 g finomliszt
- 2 g sütőpor
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- porcukor
A baracklekváros piskótatekercs töltelékéhez a barackot kisebb darabokra vágjuk, és egy lábasban összekeverjük a befőzőcukorral. A felét botmixerrel leturmixoljuk, majd forrástól számítva 4-5 percig főzzük. Kb. 400 g lekvárt félreteszünk a piskótatekercshez, a többit pedig kimosott üvegekbe töltjük, és rácsavarjuk az üvegek tetejét.
A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kapunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.
Egy sütőpapírral borított, 30×40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a félretett lekvárral, feltekerjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési és főzési idő: 25-30 perc
- Összesen: 55-60 perc
Ha tetszett a baracklekváros piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!