Hozzávalók
A tésztához
- 140 g vaj
- 220 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 400 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 marék hántolt mandula
- 1 db tojásfehérje a kenéshez
A díszítéshez
- 2 ek erdeigyümölcs-lekvár
Boszorkányujjak
Hozzávalók
A tésztához
- 140 g vaj
- 220 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 400 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 marék hántolt mandula
- 1 db tojásfehérje a kenéshez
A díszítéshez
- 2 ek erdeigyümölcs-lekvár
A vajat a porcukorral összedolgozzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló a mandulaszemek kivételével. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
Kisujjnyi vastag, kb. 10-11 cm-es hengereket formázunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket. Fogpiszkálóval mindegyik „ujjon” 3-3 kis vonalat ejtünk, a végeikre pedig tojásfehérjébe mártott mandulaszemeket nyomunk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a kekszeket, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Mikor kihűltek, a mandulaszemek mellett körbekenjük a kekszeket a gyümölcslekvárral.
Ha tetszettek a boszorkányujjak, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!