Hozzávalók
A sütihez
- 225 g vaj
- 300 g cukor
- 2 db tojás
- 120 g tejföl
- 70 ml eszpresszó
- 80 ml whisky
- ½ rúd vanília
- 285 g liszt
- 80 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100 g étcsokipasztilla
- 1 marék vörösáfonya
A cukormázhoz
- 180 g porcukor
- 1 db tojásfehérje
- ½ rúd vanília
Az étcsokiforgácshoz
- 100 g étcsoki
Hozzávalók
A sütihez
- 225 g vaj
- 300 g cukor
- 2 db tojás
- 120 g tejföl
- 70 ml eszpresszó
- 80 ml whisky
- ½ rúd vanília
- 285 g liszt
- 80 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 100 g étcsokipasztilla
- 1 marék vörösáfonya
A cukormázhoz
- 180 g porcukor
- 1 db tojásfehérje
- ½ rúd vanília
Az étcsokiforgácshoz
- 100 g étcsoki
A kuglófhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, majd jöhet hozzá a két tojás, a tejföl, az eszpresszó, a whisky, a vaníliamagok, és egy újabb keverés. Beleborítjuk a száraz összetevőket is (liszt, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só), átkeverjük, majd a homogén masszába beleforgatjuk az étcsokipasztillát (vagy kisebb darabokra vágott étcsokit) és a vörösáfonyát. A masszát szilikonos kuglófsütő formába simítjuk (vagy ha teflonos változat van otthon, kikenjük vajjal és megszórjuk vékonyan liszttel), és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, tuti elkészült-e). Legalább 20 percet pihentetjük a formában, ezután kiborítjuk belőle, és megvárjuk, amíg kihűl.
A cukormázhoz a hozzávalókat magas fokozaton egy habverővel kikeverjük, és mikor már sűrű, hófehér mázat kapunk, rusztikusan rácsorgatjuk a kuglófra. Étcsokiforgácsokkal díszítjük.
Ha tetszett a brutál étcsokis-whiskys kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!