Hozzávalók
A kekszréteghez
- 300 g zabkeksz
- 130 g vaj
- 1 csipet só
A sajtkrémes réteghez
- 4 db tojás
- 110 g cukor
- 300 g krémsajt
- 300 g sült sütőtök
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 100 ml habtejszín
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt kardamom
- ½ tk őrölt gyömbér
- egy késhegynyi szerecsendió
A tetejére
- 6 db tojásfehérje
- 180 g cukor
Hozzávalók
A kekszréteghez
- 300 g zabkeksz
- 130 g vaj
- 1 csipet só
A sajtkrémes réteghez
- 4 db tojás
- 110 g cukor
- 300 g krémsajt
- 300 g sült sütőtök
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 100 ml habtejszín
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt kardamom
- ½ tk őrölt gyömbér
- egy késhegynyi szerecsendió
A tetejére
- 6 db tojásfehérje
- 180 g cukor
A brutális sütőtöksüti elkészítéséhez a kekszet összetörjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a sót, elkeverjük, majd a kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, és 170 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ha elkészült, kivesszük, és pihenni hagyjuk.
Egy nagy keverőtálban egy habverő segítségével összekeverjük a tojást a cukorral, majd jöhet hozzá a krémsajt, a villával összetört sült tök, a pudingpor, a liszt, a tejszín, valamint a fűszerek. Mindent nagyon alaposan összekeverünk egy elektromos habverő segítségével, és ráöntjük a kekszrétegre, majd 170 fokos sütőbe tesszük 60 percre.
Ahogy elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a tojásfehérjehabot rátesszük. A habhoz egy nagy keverőtálba öntjük a tojásfehérjéket, majd elkezdjük habverővel felverni, ahogy kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a cukrot. Egészen addig verjük, amíg igazán kemény habot kapunk. A fehérjét a kihűlt sütire halmozzuk, elegyengetjük, és egy zsebsárkány segítségével megpörköljük a tetejét.
Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a brutális sütőtöksüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!