Hozzávalók
A rétegeléshez:
- 12 db réteslap
- 300 g olvasztott vaj
A szóráshoz:
- 150 g dió
- 150 g pisztácia
- 150 g mandula
- 120 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A sziruphoz:
- 280 ml víz
- 250 g cukor
- 3 - 4 fahéjrúd
- 100 g méz
- 1 narancs leve
A díszítéshez:
- aprított dió és pisztácia
Brutálisan finom baklava tekercsek
Hozzávalók
A rétegeléshez:
- 12 db réteslap
- 300 g olvasztott vaj
A szóráshoz:
- 150 g dió
- 150 g pisztácia
- 150 g mandula
- 120 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A sziruphoz:
- 280 ml víz
- 250 g cukor
- 3 - 4 fahéjrúd
- 100 g méz
- 1 narancs leve
A díszítéshez:
- aprított dió és pisztácia
A sziruphoz mindent egy lábasba rakunk, felforraljuk és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni kb. 10 percig. A szóráshoz a magokat, cukrot és mandulát egy aprítóba dobjuk és durvára zúzzuk. A réteslapokból hármat egymásra helyezünk, úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A harmadik lapra is jön kevés vaj, megszórjuk a cukros-magos keverékkel, majd félbevágjuk.
A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük mindkét cukros réteslapot, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és egy enyhén kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket, viszonylag szorosan egymás mellé. A maradék réteslapokat is hármasával, ugyanígy elkészítjük. Mikor tele lett a tepsi a kis baklava tekercsekkel, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket kb. 35-40 percre és még melegen lelocsoljuk a cukorsziruppal. Az aprított pisztáciával és dióval megszórjuk őket.