Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

6
főre
+

A barackokhoz

3 db őszibarack
1 mk őrölt fahéj
3 db csillagánizs
1 rúd vanília
3 ek méz
½ db citrom héja
100 - 200 ml cider
4 - 5 ág kakukkfű

A kalácsokhoz

6 szelet kalács
40 g vaj
3 ek cukor

A mandulakrémhez

80 g szoba-hőmérsékletű vaj
½ db citrom héja
10 g bourbon vaníliás cukor
60 g porcukor
100 g darált mandula

A tálaláshoz

3 - 4 ek méz
1 marék szeletelt mandula
1 tk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cideres barack mandulakrémmel és pirított kaláccsal

Tényleg nem a világ legbonyolultabb édessége, de ha már úgyis grilleztek épp, akkor mindenképp érdemes feldobni a grillre a húsok után pár szelet kalácsot is, meg egy tepsit a felezett barackokkal. Tuti siker lesz, és elrontani sem lehet, hacsak nem felejtitek a grillrácson a kalácsszeleteket. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A barackokhoz

3 db őszibarack
1 mk őrölt fahéj
3 db csillagánizs
1 rúd vanília
3 ek méz
½ db citrom héja
100 - 200 ml cider
4 - 5 ág kakukkfű

A kalácsokhoz

6 szelet kalács
40 g vaj
3 ek cukor

A mandulakrémhez

80 g szoba-hőmérsékletű vaj
½ db citrom héja
10 g bourbon vaníliás cukor
60 g porcukor
100 g darált mandula

A tálaláshoz

3 - 4 ek méz
1 marék szeletelt mandula
1 tk őrölt fahéj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A barackokat félbevágjuk, kiszedjük a magjaikat, majd egy tepsibe rakjuk őket. Rászórjuk a fahéjat, melléjük dobjuk a csillagánizsokat, a kettévágott vaníliarudat, meglocsoljuk a mézzel, ráreszeljük a citromhéjat, meglocsoljuk a ciderrel, végül rádobjuk a kakukkfüvet. Berakjuk a grillbe, rázárjuk a fedőt, és hagyjuk, kb. 200-220 fokon, 20 percig sülni. 

Közben a mandulakrém hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. A kalácsszeleteket vékonyan megvajazzuk, megszórjuk cukorral, és pár percig ezzel a felével lefelé pirítjuk a grillen, majd megfordítjuk, és aranybarnára pirítjuk a másik felüket is. A kalácsokat megkenjük a mandulakrémmel, a sült barackok belsejébe is rakunk 1-1 teáskanálnyit, szeletelt mandulát és egy pici fahéjat szórunk rá, és meglocsoljuk kevés mézzel.

Ha tetszett a cideres barack mandulakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások