Hozzávalók
A barackokhoz
- 3 db őszibarack
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 db csillagánizs
- 1 rúd vanília
- 3 ek méz
- ½ db citrom héja
- 100 - 200 ml cider
- 4 - 5 ág kakukkfű
A kalácsokhoz
- 6 szelet kalács
- 40 g vaj
- 3 ek cukor
A mandulakrémhez
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- ½ db citrom héja
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 60 g porcukor
- 100 g darált mandula
A tálaláshoz
- 3 - 4 ek méz
- 1 marék szeletelt mandula
- 1 tk őrölt fahéj
Cideres barack mandulakrémmel és pirított kaláccsal
Hozzávalók
A barackokhoz
- 3 db őszibarack
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 db csillagánizs
- 1 rúd vanília
- 3 ek méz
- ½ db citrom héja
- 100 - 200 ml cider
- 4 - 5 ág kakukkfű
A kalácsokhoz
- 6 szelet kalács
- 40 g vaj
- 3 ek cukor
A mandulakrémhez
- 80 g szoba-hőmérsékletű vaj
- ½ db citrom héja
- 10 g bourbon vaníliás cukor
- 60 g porcukor
- 100 g darált mandula
A tálaláshoz
- 3 - 4 ek méz
- 1 marék szeletelt mandula
- 1 tk őrölt fahéj
A barackokat félbevágjuk, kiszedjük a magjaikat, majd egy tepsibe rakjuk őket. Rászórjuk a fahéjat, melléjük dobjuk a csillagánizsokat, a kettévágott vaníliarudat, meglocsoljuk a mézzel, ráreszeljük a citromhéjat, meglocsoljuk a ciderrel, végül rádobjuk a kakukkfüvet. Berakjuk a grillbe, rázárjuk a fedőt, és hagyjuk, kb. 200-220 fokon, 20 percig sülni.
Közben a mandulakrém hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. A kalácsszeleteket vékonyan megvajazzuk, megszórjuk cukorral, és pár percig ezzel a felével lefelé pirítjuk a grillen, majd megfordítjuk, és aranybarnára pirítjuk a másik felüket is. A kalácsokat megkenjük a mandulakrémmel, a sült barackok belsejébe is rakunk 1-1 teáskanálnyit, szeletelt mandulát és egy pici fahéjat szórunk rá, és meglocsoljuk kevés mézzel.
Ha tetszett a cideres barack mandulakrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!