Hirdetés

Citromos fehércsokis torta

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű tortához

A tésztához:

210 g szobahőmérsékletű vaj
80 mk olaj
5 db nagy tojás + 1 tojássárgája
200 g tejföl
450 g liszt
330 g cukor
1 csipet só
12 g sütőpor

A lemon curd-höz:

110 g cukor
30 g vaj
2 db citrom kifacsart leve (70 ml)
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás

A krémhez:

170 g vaj
150 g olvasztott fehércsoki
3 nagy ek lemon curd
250 g mascarpone
1 csokor mentalevél apróra vágva
Hirdetés

Citromos fehércsokis torta

Ugyan mi a szerkesztőségben mindannyian hatalmas csokifanatikusok vagyunk és ha választani kell, mindig inkább egy jó csokitortára szavazunk, de néha azért áldozatot kell hozni és a fehércsokit is számításba venni. :D Így történt, hogy megkóstoltuk Nóri fehércsokis tortáját, ami annyira zseniálisan finom volt, hogy ezentúl komoly nehézségekbe fogunk ütközni, ha választanunk kell.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű tortához

A tésztához:

210 g szobahőmérsékletű vaj
80 mk olaj
5 db nagy tojás + 1 tojássárgája
200 g tejföl
450 g liszt
330 g cukor
1 csipet só
12 g sütőpor

A lemon curd-höz:

110 g cukor
30 g vaj
2 db citrom kifacsart leve (70 ml)
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás

A krémhez:

170 g vaj
150 g olvasztott fehércsoki
3 nagy ek lemon curd
250 g mascarpone
1 csokor mentalevél apróra vágva

Fotó: Szilágyi Nóri

A piskótához a vajat, olajat és cukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral és ezt is a masszához adjuk. Simára keverjük a tésztát és 3 db, 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 175 fokos sütőben kb. 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. A lemon curd-höz a cukrot, vajat, citromlevet és citromhéjat egy tálba rakjuk és vízgőz felett összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és addig kevergetjük amíg szépen besűrűsödik a krém. Fóliával letakarjuk és hűtőbe rakjuk addig amíg teljesen kihűl. A megsült, kihűlt piskótákat kivesszük a formából és levágjuk egyenesre a tetejüket (a maradékból príma cake popok vagy pohárkrémek készülhetnek).

Fotó: Szilágyi Nóri

A krémhez a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokit, a mascarponét, lemon curd-öt és az apróra vágott mentalevelet. A krémmel megtöltjük a tortalapokat, összeállítjuk a tortát és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát és a tetejét is.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások