Hirdetés

Citromos máktorta - nagyon mákos!

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű tortához

A tésztához:

240 g vaj
240 g porcukor
10 tojás
380 g darált mák
70 ml tejföl
1 citrom reszelt héja

A krémhez:

750 g mascarpone
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
70 g porcukor
100 g olvasztott fehércsoki
100 g puha vaj
Hirdetés

Citromos máktorta - nagyon mákos!

“Aki a mákot szereti, rossz ember nem lehet” - tartja a mondás! Persze lehet, hogy nincs is ilyen mondás a köztudatban, de mi itt a szerkesztőségben speciel nagyon imádunk minden mákos sütit. A mák legjobb barátja pedig a citrom, így született meg ez a citromkrémes, nagyon mákos, gluténmentes süti, amit már csak ki kell próbálnotok!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű tortához

A tésztához:

240 g vaj
240 g porcukor
10 tojás
380 g darált mák
70 ml tejföl
1 citrom reszelt héja

A krémhez:

750 g mascarpone
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
70 g porcukor
100 g olvasztott fehércsoki
100 g puha vaj

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és a tejfölt. Hozzáadjuk a citromhéjjal elkevert mákot és a tojásfehérjehabot. 3 db 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát ( ha nincs 3 db ilyen formánk, használhatunk egy nagy, 24 cm-eset is, így azonban nőni fog a sütési idő). 165 fokos sütőben kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük a lapokat, majd lezárjuk a sütőt, kitámasztjuk egy fakanállal és hagyjuk bent kihűlni. A krémhez a vajat és a porcukrot kihabosítjuk, belekeverjük a többi hozzávalót és sima csöves nyomózsákba rakjuk. A tésztalapokat kivesszük a formából (ha kissé púpos lenne a teteje, egyenesre vágjuk) megtöltjük a krémmel a lapokat és a tetejét is díszítjük a krémmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások