Hirdetés

Citromos máktorta - nagyon mákos!

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A tésztához:

240 g vaj
240 g porcukor
10 db tojás
380 g darált mák
70 ml tejföl
1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

750 g mascarpone
1 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
70 g porcukor
100 g olvasztott fehércsoki
100 g puha vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos máktorta - nagyon mákos!

“Aki a mákot szereti, rossz ember nem lehet” - tartja a mondás! Persze lehet, hogy nincs is ilyen mondás a köztudatban, de mi itt a szerkesztőségben speciel nagyon imádunk minden mákos sütit. A mák legjobb barátja pedig a citrom, így született meg ez a citromkrémes, nagyon mákos, gluténmentes süti, amit már csak ki kell próbálnotok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortához
+

A tésztához:

240 g vaj
240 g porcukor
10 db tojás
380 g darált mák
70 ml tejföl
1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

750 g mascarpone
1 db citrom leve
1 db citrom reszelt héja
70 g porcukor
100 g olvasztott fehércsoki
100 g puha vaj
Bevásárlólistához adom

Citromos máktorta recept

Gluténmentes máktorta lépésről lépésre

Első lépésként a 10 darab tojást alaposan megmossuk és egyesével szétválasztjuk őket, majd a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A vajat a porcukorral kézi habverő segítségével habosra verjük. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a tejfölt. Hozzáadjuk a citromhéjjal elkevert darált mákot és a korábban felvert tojásfehérjehabot. Fontos, hogy óvatosan, lassú mozdulatokkal keverjük a tésztához a tojásfehérjehabot, hogy semmiképp ne törjön meg.

3 darab 18 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát. Ha nincs 3 darab ilyen formánk, használhatunk egy nagy, 24 cm-eset is. Ekkor miután kihűlt a torta 3 egyenletes részre kell felvágnunk a tésztát. Azonban, ha ezt a sütési megoldást választjuk, a sütési idő mindenképpen nőni fog.

165 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük a lapokat, majd lezárjuk a sütőt, az ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal és hagyjuk bent kihűlni az elkészült lapokat.

Az isteni citromkrém

A krémhez a vajat és a porcukrot felhabosítjuk, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, a citromlevet, a mascarponét és az olvasztott fehércsokoládét. (Ha tényleg gluténmentes tortát szeretnénk készíteni, figyeljünk arra, hogy a választott csokoládé se tartalmazzon glutént.)

Az elkészült masszát egy sima csöves nyomózsákba rakjuk, ennek segítségével fogjuk megtölteni és díszíteni a tortát.

Citromos máktorta elkészítése

Mákos finomságok

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások