Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 4 ek olaj
- 50 g porcukor
- 430 g liszt
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 500 g ricotta
- 2 db citrom reszelt héja
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai vagy 12 g vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 1 ½ ek búzadara
- 1 db tojás
A kenéshez
- 1 db tojás
Citromos-ricottás minipite
Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 4 ek olaj
- 50 g porcukor
- 430 g liszt
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 500 g ricotta
- 2 db citrom reszelt héja
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai vagy 12 g vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 1 ½ ek búzadara
- 1 db tojás
A kenéshez
- 1 db tojás
A tésztához a tojást elkeverjük a porcukorral és az olajjal, majd hozzákeverjük a lisztet és a sót is. Tömörebb, házi tésztához hasonlító pitetésztát fogunk kapni, amit lisztezett felületen, kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtunk. A töltelékhez a ricottát kikeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztából egy nagyobb, kb. 8-9 cm átmérőjű pohárral vagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, a széleit lekenjük vékonyan tojással (hogy összetapadjanak), egy-egy nagyobb teáskanálnyit rakunk az egyik felükre, majd félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk az ujjbegyünkkel. Lekenjük lazán felvert tojással a pitéket, sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk őket, egy éles késsel pici vágást ejtünk a tetejükön, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a citromos-ricottás minipite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!