Hirdetés
Húsvéti menü

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortaformához
+

A tésztához

100 g szobahőmérsékletű vaj
200 g cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
20 ml olaj
3 db tojás
120 ml tej
2 db citrom reszelt héja
190 g liszt
8 g sütőpor
2 csipet só

A krémhez

500 g mascarpone
100 g porcukor
100 ml ALDI KOKÁRDÁS féltartós habtejszín
10 levél friss bazsalikom

Az eperraguhoz

1 marék eper
1 ek porcukor
½ db citrom facsart leve
10 - 15 levél friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromtorta mascarponekrémmel és eperraguval

Szerintem a tavasz/nyár egyik legjobb gyümölcse az eper, amit frissen, vagy akár lekvárnak, sütikbe, krémekbe is egyaránt használhatunk és tuti nagyon finom lesz a végeredmény. A citromos, puha, kevert piskótához remekül illik a vaníliás, hófehér krém, és az éppen hogy csak egy kicsit összefőzött eperragu.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű tortaformához
+

A tésztához

100 g szobahőmérsékletű vaj
200 g cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
20 ml olaj
3 db tojás
120 ml tej
2 db citrom reszelt héja
190 g liszt
8 g sütőpor
2 csipet só

A krémhez

500 g mascarpone
100 g porcukor
100 ml ALDI KOKÁRDÁS féltartós habtejszín
10 levél friss bazsalikom

Az eperraguhoz

1 marék eper
1 ek porcukor
½ db citrom facsart leve
10 - 15 levél friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd jöhetnek a tojások, a tej és a citromok reszelt héja. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).

Mikor már nem ragad rá a tűre a tészta, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd lekapcsoljuk róla a formát. Az eperraguhoz az epret kicsumázzuk és kicsi kockákra vágjuk. A porcukorral, apróra vágott bazsalikommal és pár csepp citromlével együtt egy kisebb lábosban 6-7 percig kevergetve forraljuk, majd kihűtjük a ragut.

A krémhez a bazsalikom leveleit apróra vágjuk, majd kikeverjük a többi hozzávalóval. Megkenjük a krémmel a piskótát, rákanalazzuk az eperragut és már tálalhatjuk is.

A citromtorta tálalása
Ha tetszett a citromtorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások