A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 ml olaj
- 3 db tojás
- 120 ml tej
- 2 db citrom reszelt héja
- 190 g liszt
- 8 g sütőpor
- 2 csipet só
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 100 ml féltartós habtejszín
- 10 levél friss bazsalikom
Az eperraguhoz
- 1 marék eper
- 1 ek porcukor
- ½ db citrom facsart leve
- 10 - 15 levél friss bazsalikom
Citromtorta mascarponekrémmel és eperraguval
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 ml olaj
- 3 db tojás
- 120 ml tej
- 2 db citrom reszelt héja
- 190 g liszt
- 8 g sütőpor
- 2 csipet só
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 100 ml féltartós habtejszín
- 10 levél friss bazsalikom
Az eperraguhoz
- 1 marék eper
- 1 ek porcukor
- ½ db citrom facsart leve
- 10 - 15 levél friss bazsalikom
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd jöhetnek a tojások, a tej és a citromok reszelt héja. Alaposan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
Mikor már nem ragad rá a tűre a tészta, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd lekapcsoljuk róla a formát. Az eperraguhoz az epret kicsumázzuk és kicsi kockákra vágjuk. A porcukorral, apróra vágott bazsalikommal és pár csepp citromlével együtt egy kisebb lábosban 6-7 percig kevergetve forraljuk, majd kihűtjük a ragut.
A krémhez a bazsalikom leveleit apróra vágjuk, majd kikeverjük a többi hozzávalóval. Megkenjük a krémmel a piskótát, rákanalazzuk az eperragut és már tálalhatjuk is.