Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 20 g sütőpor
- 2 tk keményítő
- 2 csipet só
- 340 g liszt
- 2 mk instant kávé
- 300 g barna cukor
- 240 g cukor
- 340 g vaj
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 500 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 180 g étcsoki
- 100 ml tejszín
- 5 - 8 szem mogyoró
Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 20 g sütőpor
- 2 tk keményítő
- 2 csipet só
- 340 g liszt
- 2 mk instant kávé
- 300 g barna cukor
- 240 g cukor
- 340 g vaj
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 500 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 180 g étcsoki
- 100 ml tejszín
- 5 - 8 szem mogyoró
A csokis kekszhez az étcsokit kisebb darabokra vágjuk, és összekeverjük a sütőporral, keményítővel, sóval, liszttel és az instant kávéval. A kétféle cukrot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, majd hozzákeverjük a tojást és a tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. 3 evőkanálnyit félrerakunk a masszából a díszítéshez, a többit 5 részre osztjuk.
Golyókat formázunk, sütőpapírral borított tepsin kicsit ellapítjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket.
(Egy tepsin kb. 3 golyót lapítsunk el, mivel el fognak terülni sütés közben).
A félrerakott masszából 4-5 db kicsi golyót formázunk, ellapítjuk őket és ezeket is megsütjük kb. 12 perc alatt.
A krémhez az étcsokit kicsi darabokra vágjuk, a tejszínt jó forróra melegítjük, leöntjük vele a csokit, majd ha beleolvadt, homogénre keverjük. A mascarponét elkezdjük kihabosítani a porcukorral, belekeverjük a csokis tejszínt és megtöltjük vele a kihűlt kekszlapokat. A krémből kenünk a torta tetejére is, rárakjuk a kicsi csokis kekszeket, és ha szeretnénk, megszórjuk kevés apróra vágott mogyoróval.
Ha tetszett a cookie-torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!