Hozzávalók
A brownie-hoz:
- 250 g étcsokoládé
- 220 g vaj
- 160 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 260 g porcukor
- 4 db tojás
A cheesecake-hez:
- 350 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 1 tk liszt
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk étkezési keményítő
- 4 ek porcukor
- 3 db tojás
- porcukor
Creme brulée cheesecake brownie
Hozzávalók
A brownie-hoz:
- 250 g étcsokoládé
- 220 g vaj
- 160 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 260 g porcukor
- 4 db tojás
A cheesecake-hez:
- 350 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 1 tk liszt
- ½ db vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk étkezési keményítő
- 4 ek porcukor
- 3 db tojás
- porcukor
A brownie rétegéhez először vízgőz felett összeolvasztjuk az étcsokit, vajat, fahéjat, sót, és a cukrot, majd ha minden összeolvadt, belekeverjük a tojásokat, lisztet és a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt, 20×28 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. A sajttorta réteghez mindent alaposan összekeverünk egy tálban és a brownie-ra öntjük, majd gőzös, 175 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük a sütit.
Mikor kivesszük még kicsit folyósabb állagúnak tűnhet, de ez így tökéletes. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hűtőbe 1-2 órát pihentetjük. Kihűlés után kockákra vágjuk, megszórjuk vastagon porcukorral és egy szakácsfáklya segítségével karamellizáljuk a tetejét.