Hozzávalók
A réteslaphoz
- 450 g réteslap
- 200 g vaj + a tepsi kikenéséhez
A sajtkrémes részhez
- 3 db tojás
- 50 g cukor
- 300 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 150 g sajtkrém
A cukorsziruphoz
- 200 g cukor
- 300 ml víz
- 1 db fahéjrúd
A tetejére
- 150 g pisztácia
Crinkle phyllo, a ropogós cukorsokk
Hozzávalók
A réteslaphoz
- 450 g réteslap
- 200 g vaj + a tepsi kikenéséhez
A sajtkrémes részhez
- 3 db tojás
- 50 g cukor
- 300 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 150 g sajtkrém
A cukorsziruphoz
- 200 g cukor
- 300 ml víz
- 1 db fahéjrúd
A tetejére
- 150 g pisztácia
A crinkle phyllo elkészítéséhez kivesszük a réteslapokat a csomagolásból, és gyorsan elkezdünk vele dolgozni, mielőtt kiszárad és nehéz lesz formázni. Összeráncoljuk a lapokat, és szorosan egymás elé helyezzük egy kivajazott tepsiben, utána berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe pontosan 10 percre.
@streetkitchenhu Crinkle phyllo, a ropogós cukorsokk🍬 #fyp #foryou #foryoupage #nekedbe #food #crinklephyllo #streetkitchen @Soha Al Hashmi ♬ That's Not My Name – The Ting Tings
Eközben megolvasztjuk a vajat, majd ha eltelt a 10 perc, ráöntjük a lapokra, és visszarakjuk őket további 10 percre a sütőbe.
Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, beleöntjük a tejet és a vaníliaaromát, végül jöhet a sajtkrém, majd egy habverővel jól összekeverjük. Ha letelt a második 10 perc, kivesszük a réteslapokat, egyenletesen ráöntjük a tojásos keveréket, és visszarakjuk a sütőbe további 25 percre.
Közben a cukorsziruphoz egy forralóedénybe rakjuk a cukrot és a vizet, hozzáadjuk a fahéjrudat, és kb. 15 percig forraljuk, amíg egy hígabb mézállagot kapunk. Kivesszük a sütit a sütőből, meglocsoljuk a sziruppal, és megszórjuk az aprított pisztáciával.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a crinkle phyllo receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pisztáciás kaja:
Túrós táska felfújt naranccsal és pisztáciával
Lime-os-pisztáciás loaf
Fehér csokis trüffelgolyó