Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A kakaós részhez
- 10 g holland kakaópor
- 20 ml tej
- a palacsintatészta negyede
A töltelékhez
- mogyorókrém
Csíkos palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
A kakaós részhez
- 10 g holland kakaópor
- 20 ml tej
- a palacsintatészta negyede
A töltelékhez
- mogyorókrém
A csíkos palacsinta elkészítése roppant egyszerű. A tészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen.
A kakaós részhez egy tálban összekeverjük a kakaóport és a tejet, majd ráöntjük a palacsintatészta negyedét, és csomómentesre keverjük. Egy tubusba öntjük a kakaós palacsintatésztát (ha nincs tubusunk, egy visszazárható zacskóba is tölthetjük, aminek a végén vágunk egy pici lyukat).
A sima palacsintatésztából egy adagot eloszlatunk a közepesen hevített kicsit kiolajozott palacsintasütőben, és a kakaós tésztával spirál alakot nyomunk a sima tésztára, majd kb. 1 perc sütés után megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is, mintha sima palacsintát sütnénk. Tetszőleges töltelékkel megtöltjük, mi most mogyorókrémmel turbóztuk.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett a csíkos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!