Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 85 g liszt
- 3 db tojás (kicsi)
- 15 g kakaópor
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 30 g liszt
- 150 ml tej
- 150 ml pezsgő
- 30 g szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- 100 g olvasztott étcsoki
- kekszmorzsa
- szórócukor
Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel
Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml víz
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 85 g liszt
- 3 db tojás (kicsi)
- 15 g kakaópor
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 30 g liszt
- 150 ml tej
- 150 ml pezsgő
- 30 g szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
- 100 g olvasztott étcsoki
- kekszmorzsa
- szórócukor
A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot összeforraljuk egy edényben, belekeverjük a lisztet, a kakaóport, és 1-2 percig keverjük, amíg szépen összeáll a tészta, és elválik az edény falától. Lehúzzunk a lángról, majd és egyenként belekeverjük a tojásokat.
Megvárjuk, amíg kihűl a tészta, közben 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy vízzel teli edényt rakunk az aljába, hogy gőzös teret kapjunk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, és 8 csíkot nyomunk szilikonos sütőpapírra, majd betoljuk a forró sütőbe, és addig nem nyitjuk ki az ajtaját, amíg a fánkok 3-4-szeresükre nem nőnek, és aranybarna színt kapnak (kb. 22-25 perc). Ekkor kivesszük őket a sütőből, és egy fogpiszkálóval. 1-1 pici lyukat szúrunk rájuk, hogy a gőz távozhasson a belsejükből. Amikor kihűltek a fánkok, kis lyukat szúrunk az aljukra.
A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával, és hűtőhidegre hűtjük. Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük, és a lyukakon keresztül megtöltjük a fánkokat.
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, és csokis kekszmorzsával, szórócukorral vagy tetszőlegesen bármivel díszítjük őket.
Ha tetszett a csokis ekler fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!